Evde Cilt Bakımı

evde cilt bakımı

Giydiğiniz kıyafetler, sürdüğünüz ojeler ve yaptığınız diyetler kadar cilt bakımı için de mesai harcamanız, her sabah aynaya baktığınızda gördüğünüz o güzel yüzü dinç ve sağlıklı tutmanız gerekir. İster evde cilt bakımı ister profesyonel cilt bakımı yaptırın sağlıklı bir cildin ilk kuralı temizlikten geçer.

 

Cilt Bakımı ve Önemi

Şehir hayatının getirdiği kirli hava koşulları, gün boyu yüzümüzde kalan makyajla da birleşince bu durum kirli havanın cilt gözeneklerimizde birikmesine ve her gün evde cilt bakımı yapılmadığı takdirde de zamanla kirin bu gözeneklere yerleşmesine neden olmaktadır.  Cilt bakımı yapılmadığı için gözeneklere yerleşen kir ise zamanla siyah nokta, sivilce ve çeşitli cilt sorunları olarak size geri dönecektir. O nedenle profesyonel cilt bakımı yaptırdığınız uzmanınıza danışarak cilt tipinizi öğrenebilir ve cilt tipinize uygun yöntemler ile evde cilt bakımı rutininizi oluşturabilirsiniz.

 

Cilt Bakımı Rutini

Cilt bakımı rutini herkes için farklılık gösterse de temelde aynı pratiklere dayandığı için aslında yapılması gereken çok basittir. Cildinizin belki de en hassas bölgesi olan yüzünüz için temelde aşağıdaki rutini oluşturabilirsiniz;

Sabahları cildinizi saf susoda ya da misel su ile yıkamanız gerekir fakat eğer bunlar elinizde yoksa normal su da kullanabilirsiniz. Temizleyici jel ile yüzünüze nazikçe yaptığınız masaj, cildinize gün boyu yerleşmiş kir kalıntılarını çıkararak cildinizin ferahlamasını sağlayacaktır.

İkinci aşamada ise devreye temizlenen gözenekleri ferahlatmak ve yatıştırmak için tonik uygulaması girer. Tonik olarak kimyasal içerikli ürünler yerine profesyonel cilt bakımı uzmanlarının da tercihi olan saf gül suyu ya da maden suyu tercih ederek cilt bakımı için en gerekli evrelerden birini tamamlayabilirsiniz.

 

Evde Cilt Bakımı İçin Peeling Hazırlayın

Evde cilt bakımı yaparken saf su ve jel temizleyicilerle kirlerden arındırdığınız cildinizde derinlemesine temizlik yapmak için mutlaka peeling de uygulamalısınız. İster paket olarak satın alabileceğiniz isterseniz evde hazırlayabileceğiniz peeeling, uygulaması oldukça kolay bir cilt bakım yöntemidir.

Birçok kişi tarafından da bilinen yapımı en kolay ve faydalı olan Türk kahvesi ve birkaç damla zeytinyağı karışımı ile tüm ciltlerine uygulanabilir bir peeling elde edebilirsiniz. Dairesel hareketler ile bastırmadan masaj yaparak uygulayacağınız kahve peelingi ile cildinizi arta kalan ölü derilerden arındırabilirsiniz. Yaklaşık 5 dakika kadar yapacağınız işlem sonrası ılık su ile durulayarak cildinizi günlük kremlerinize hazır hale getirebilirsiniz.

 

Rutin Cilt Kremi Kullanımı

Tüm evde cilt bakım rutinlerini uyguladıktan sonra cildiniz artık günlük olarak kullandığınız krem ve serumlarınız için hazır hale gelmiş olacak. Öncelikle mutlaka C vitamini bir serum takviyesi ile cildinizi C vitamini açısından besleyebilirsiniz. Ardından kullanacağınız Hyaluronic asit serum ile cildinizin genç ve dinç olması için yatırım yapmış olacaksınız. Serumun gözeneklerinize işlediğinden emin olduktan sonra günlük olarak kullanacağınız kreminiz ile evde cilt bakım rutininizi sonlandırabilirsiniz.
Etiketler: dermojet
Ocak 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR