Kış Aylarında El ve Dudak Kremi Kullanımı

Kış Aylarında El ve Dudak Kremi Kullanımı

Yılın en soğuk dönemindeyiz ve vücudumuz etkilerini hissetmeye başladı. Gün boyu ısıtmalı vücudumuzu ısıtmalı ve korumalıyız. Özellikle dışarıdayken çok açıkta olan alanlar vardır: Eller ve dudaklar. Hatta bazen ciddi durumlarda lezyona dönüşen ve kanayan yaralar, çatlamalara en çok maruz kalan alanlarda oluşur. Çok küçük olmalarına rağmen hassas bölgelerde oldukları için canınızı çok acıtır.

Sık sık sıcak/soğuk hava değişimlerine, rüzgarın etkisine ve güneş ışınlarına maruz kalan eller ve dudaklar çatlar, susuz kalır ve kolayca kurur. Ayrıca, doğal keratin eksikliği dudakların çevresinde ince çizgilerin oluşmasını kolaylaştırır. Bu nedenle, günlük güzellik rutininize el ve dudak kremi eklemeniz önerilir. İçeriğindeki maddeler el ve dudağının besler, nemlendirir, onarır ve dış atmosferik etkenlerden korur.

Bu nedenle, elleri ve dudakları çatlamaya karşı korumak ve bazı durumlarda "onarmak" gereklidir ve bunu yapmak için bazı önlemlere, ayrıca mükemmel ürünlere, el kremlerine ve eller için balsam veya dudak balsamına ihtiyacımız vardır. Çoğu endüstriyel ürün, cilt üzerinde bir tür film oluşturan, gözenekleri tıkayan, sonuç olarak yalnızca kısa süreli bir rahatlama hissi veren, ancak derinlemesine nemlendirmeyen parafin ve mineral yağlar içerir.

El ve dudak çatlamalarını engellemenin bir diğer alternatifi de doğada bulunur:

Zeytinyağı, bal, fındık yağı, argan yağı, karite yağı gibi içerikler gerçekten cildi korumaya, nemlendirmeye ve soğuğun neden olabileceği küçük yaralanmaların iyileşmesine yardımcı olur.

 

Cilt için Nemin Önemi?

Yaşlandıkça cildi sağlıklı tutan yağ bezleri güçlerini kaybetmeye başlar. Günlük nemlendirme, bezlerin cildinizi hayatınız boyunca sağlıklı tutmak için çok çalışmak zorunda kalmamasına neden olur. Cildiniz kuruduğunda, meydana gelen dengesizlik nedeniyle cildinizde birçok sorun ortaya çıkabilir. Aşırı tepki veren yağ üretiminden dolayı artan kızarıklık, daha fazla sivilce ve hatta parlak cilt fark edebilirsiniz. Bunu önlemek için ihtiyacınız olan şey cildinizi dengeleyen bir nemlendiricidir. Kuru ciltler için, cildinizi nemlendirmek ve yağ içeriğini dengelemek için yağlı bir krem ​​kullanmalısınız.

Cildinizin belirli bölgeleri, hücreleri cildinizin geri kalanından daha sık değiştirme eğilimindedir. Bu, kulaklarınızı ve boynunuzu, göğsünüzü ve yüzünüzün geri kalanını içerebilir. Cildiniz taze ve yeniyken, güneş ışınlarının ve havanın etkilerine karşı daha hassas olabilir. Bunlar cilt kanseri gelişme riskinin en yüksek olduğu bölgelerdir. Ayrıca, herhangi bir travma meydana geldiğinde bu bölgelerdeki cildin vücudun diğer bölgelerine göre çok daha az esnek olduğu anlamına gelir. Bir nemlendirici kullanarak, cilt nemlendirildiğinde daha sağlıklı olduğundan, cildiniz yalnızca değiştirilmesi gereken bölgelerin yerini alabilir.

Kimse vaktinden önce yaşlı görünmek istemez. Günlük rutininize bir nemlendirici ekleyerek kırışıklıkları minimumda tutabilirsiniz. Nemlendirici eklediğinizde cildiniz dolgunlaşır, yüzünüze daha sıkı bir görünüm verir ve daha az kırışık gösterir. Cilt kuruduğunda, kırışıklıklar daha belirgin hale gelir ve insanlar daha yaşlı görünmeye başlar.

Her gün cildimiz çeşitli çevresel kirleticilere maruz kalır. Bazıları evlerimizde veya işyerlerimizde, bazıları ise dışarıda. Cildinizde veya gözeneklerinizde herhangi bir koruma olmadan dışarı çıkarsanız, bu kirleticiler gözeneklerinizi doldurabilir. Cildinizi her gün nemlendirerek, gözeneklerinizi gerekli hidrasyonla doldurur ve bu kirleticilerin çoğunu gözeneklerinizden uzak tutarsınız. Bu, cildinizin daha sağlıklı kalmasına yardımcı olur ve kelimenin tam anlamıyla havada yüzen günlük kirleticiler nedeniyle hastalanma veya yaralanma risklerini azaltır.

 

Soğuk Çatlağına Ne Sebep Olur? 

İklim: Özellikle kış aylarında eller cilt tahrişlerinden sorumlu olan rüzgara ve soğuğa daha fazla maruz kalır.

Duman ve Kirlilik: İce tozlar ellerinize ve cildinize yapışarak sağlık durumunuzu değiştirebilir.

Egzama veya Sedef hastalığı: Cildinizin kronik kuruluğuna neden olan patolojiler;

Elleri Sıcak Suyla Yıkamak: Özellikle sıcak suyla sık sık el yıkama (soğuk/sıcak sıcaklık değişiminin ve tersinin tahrişe neden olduğunu unutmayın) 

Agresif kimyasal maddelerin sürekli kullanımı, epidermisi kaplayan doğal hidrolipidik bariyeri değiştirebilir. Bu nedenle tüm bu faktörler, el derisinin ilerleyici elastikiyet kaybına neden olarak elleri gözle görülür şekilde kuru, kırmızı, çatlamış ve tahriş etmiş hale getirebilir ve mikro kesiklerin oluşmasına kadar, bu kesikler yeterince tedavi edilmezse zamanla daha da kötüleşebilir.

 

Soğuk Çatlaklarına Ne iyi Gelir?

  • Eller, agresif deterjanlarla veya soğukla temas sonucu çatlamışsa, bunları kullanmayı bırakmak veya mümkünse cildi korumak için eldiven kullanmak gerekir. Öte yandan, çatlamış eller bir hastalığın semptomunu temsil ediyorsa, gerekli tüm endikasyonları sağlayabilecek olan doktora danıştıktan sonra tedavi edilmesi gerekecektir.
  • Buna ek olarak, el derisinin normal durumunu eski haline getirmek için uygun kozmetik tedaviler kullanılabilir.
  • Aslında kuru ve çatlamış cildin korunmaya, nemlendirilmeye ve beslenmeye ihtiyacı vardır. Bu öncülden yola çıkarak, çatlamış ellerin görünümünü iyileştirmeye yönelik kozmetik tedavi, belirli bir eylemle birkaç ürünün uygulanmasını içerir.
  • Doğru kozmetik ürünlerini seçmek, sadece nemlendirici ve yumuşatıcı kremlere yönlendirilmemelidir. Aslında çatlamış ellerin "tedavisi" temizlikle başlamalıdır. Bu nedenle, sabunlar ve deterjanlar dikkatle seçilmelidir: Nötr pH'lı narin olanlar şüphesiz tercih edilir, hatta besleyici ve koruyucu fonksiyonel aktif bileşenlerle (örn. hindistancevizi yağı ) süslenirse daha da iyidir.
  • Kremler, çatlamış ellerle savaşmak için kullanılan ana kozmetiktir. Her biri birkaç cephede çatlamayı önleyebilen ve bununla mücadele edebilen özel bileşenlerle formüle edilmiş farklı türleri vardır.
  • Özellikle evden çıkmadan önce ve gece uyumadan önce günde birkaç kez ellere yumuşatıcı, nemlendirici ve besleyici kremler dağıtılmalıdır.
  • Çatlamış eller için "gündüz kremleri" olarak adlandırılanlar, artık yağın hareketi ve normal günlük eylemleri engellemesini önlemek için hızla emilmelidir. Gece kremleri için ise daha yağlı ve derinlemesine besleyici ürünler tavsiye edilir.
  • Aşırı parfümlü kremler atılmalıdır: Parfümler aslında cildi tahriş edebilir veya en kötü durumda alerjik olayları bile destekleyebilir.
  • Çatlamış ellerde cildin epidermisin yüzeysel katmanlarında düşük miktarda sebum ve su içerdiğini biliyoruz. Cildin su bileşenini eski haline getirmek için şüphesiz nemlendiriciler kullanılır. Bu amaçla gliserin, sorbitol, hyaluronik asit, pektinler, müsilajlar ve ipek proteinleri içeren formülasyonlar tercih edilmelidir.
  • Yumuşatıcı ve tıkayıcı kremler, epidermisten gelen suyun buharlaşmasını engellerken çatlamış ellerin cildini yumuşatmak için gereklidir.
  • Hindistan ceviziyağı ile yapılan kremler, çatlamış ellerin cildini yumuşatmada son derece etkilidir. Bu tür kremlerin sürekli uygulanması, kuru cilde ton ve elastikiyet kazandırır. 

Soğuk çatlaklarına en uygun kremler aşağıdaki gibi bileşenlerle formüle edilir:

Avokado yağı: güneşten koruyucu, kırışık önleyici ve cildi yenileyici özellikleri nedeniyle güçlü besleyici, nemlendirici, yumuşatıcı, yenileyici ve antioksidan özelliklere sahiptir.

Karite yağı: Elastikleştirici ve antioksidan özelliklerin yanı sıra nemlendirici ve yumuşatıcı özelliklere sahiptir.

Argan yağı: Aşırı susuz kalmış ve çatlamış cilde kadifemsi ve yumuşak bir görünüm kazandırır.

 

Mükemmel Eller İçin 

  • Deterjanlar, solventler ve diğer tahriş edici maddelerle temastan mümkün olduğunca kaçının: Bulaşıkları, giysileri veya başka herhangi bir şeyi yıkamak için her zaman lateks eldivenler kullanılması tavsiye edilir.
  • Aşırı yağ giderme etkisi olan sabun veya deterjan kullanmaktan kaçının. Bu ürünleri kullanmanın riski, epidermisi kaplayan ince filmin çıkarılması veya hasar görmesidir. Bu nedenle cildin pH'ı ile uyumlu ve oldukça hassas olan ürünlerin tercih edilmesi önemlidir.
  • Vücuttan yeterli hidrasyon sağlamak için günde en az birkaç litre su için.
  • Yumuşatıcı ve nemlendirici etkiye sahip bir kremi yazın bile ellerinize düzenli olarak uygulayın.
  • Yaz aylarında cildinizi UV ışınlarından korumak için ellerinize güneş kremi sürmeniz önerilir.
Etiketler: dermojet
Kasım 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR