Cildinizi Korumanın 5 Yolu

Cildinizi Korumanın 5 Yolu

Cildinizi Korumanın 5 Yolu

Cildiniz vücudunuzu korumada hayati bir rol oynar, bu nedenle cilt sağlığını geliştirmek için adımlar atmak önemlidir. Cildinizin bakımı karmaşık veya zaman alıcı olmak zorunda değildir ve dişlerinizi fırçalamak gibi hızla ikinci bir alışkanlık haline gelebilir.

Çatlamış ciltten erken yaşlanmaya ve cilt kanserine kadar bir dizi cilt sorununa karşı koruma sağlayarak cildinizin harika görünmesini ve hissetmesini sağlayabilirsiniz. Bu nedenle sağlıklı cilt alışkanlıkları geliştirmek önemlidir ve başlamak için asla geç değildir. İşte hemen rutininize dahil edebileceğiniz beş cilt koruma ipucu.

 

Güneşle Teması Sınırlayın

Bu lafı binlerce kez duymuşsunuzdur ancak bunun iyi bir nedeni var, güneş tarafından yayılan ultraviyole ışınları, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok cilt hasarına neden olur:

  • Cilt kanseri
  • Kırışıklıklar
  • Çiller
  • Yaşlılık lekeleri
  • Renk bozulmaları

 

Ultraviyole koruması sunan cilt bakım ürünlerini kullanmak, cildinizin taze ve genç görünmesine yardımcı olmanın en iyi yollarından biridir. Cildinizi güneşten korumaya yardımcı olacak şu ipuçlarını deneyin:

Her gün güneş kremi kullanın ve uzun süre dışarıda olduğunuzda düzenli olarak tekrar uygulayın.

Cildinizi örtün. Şapka ve koruyucu güneş kıyafetleri giyebilirsiniz. Uzun kollu üstler, pantolonlar veya uzun etekler size daha fazla koruma sağlar.

Güneşin en yoğun olduğu zamanlarda, genellikle 10:00 ile 14:00 arasında kapalı alanda kalın.

 

Yeterince Su İçin

Cildinizi nemli tutmak, cildin korunması için çok önemlidir. Kuru cilt, cilt bariyerinde bakteri ve mantarların girmesine izin veren küçük boşluklara sebep olabiliyor.

Uygun şekilde nemlendirilmiş cilt esnekliği korur ve çatlama, dökülme veya pul pul olma olasılığı daha düşüktür. Cildinizi nemli tutmak için şu ipuçlarını deneyin:

Cildiniz için doğru nemlendirici krem ​​veya losyonu kullanın. Hyaluronik asit, seramidler veya hindistancevizi yağı içeren nemlendiriciler tercih edebilirsiniz. Ve her zaman nemli cilde uygulayın. Bu nemi ciltte hapseder.

Ilık (sıcak değil) duşlar veya banyolar yapın ve bunları beş ila 10 dakika ile sınırlayın. Mantıksız görünebilir, ancak suya maruz kalmak cildinizi gerçekten kurutuyor. Kuru cilt devam ederse, yaptığınız banyo sayısını azaltmayı düşünün.

 

Nazik Cilt Bakım Ürünleri Kullanın

Yüzünüzü yıkamak cildinizdeki kiri, yağı, mikropları ve ölü hücreleri temizlemek için önemlidir. Bununla birlikte, yüzünüzü ovmak tahrişe neden olabilir ve hassas hale gelebilecek çatlamış cilde yol açabilir. Aşındırıcı eksfoliasyon cilt bakım ürünlerinden kaçınmayı öneren Grossman, “İnsanların sıklıkla aşırı ovduğunu, aşırı ovduğunu ve aşırı soyduğunu görüyorum” diyor.

 

Önerilerimiz şu şekilde;

Yüzünüzü günde iki kez ılık su ve hafif bir temizleyici ile yıkayın.

Parmaklarınızla dairesel hareketlerle yüzünüze nazikçe masaj yapın.

Tüm sabun ve kalıntıları temizlemek için yıkadıktan sonra iyice durulayın.

Okşayarak – ovalamadan – cildinizi kurutun, ardından nemlendirici uygulayın.

 

Cildinizi Tanıyın

Değişen benler ve diğer olası cilt kanseri belirtileri için cildinizi düzenli olarak kontrol edin. Ne tür değişikliklerin sizi endişelendirmesi gerektiği konusunda dermatoloğunuzla konuşun.

Sık akne, iltihaplı veya tahriş olmuş kuru cilt ve geçmeyen cilt döküntüleri ve tahrişler de dahil olmak üzere belirli cilt koşulları dermatolog ziyaretini hak eder, çünkü bunlar birçok dermatit türünden birinin veya cilt iltihabının belirtileri olabilir.

Bununla birlikte, başka herhangi bir cilt sorunu fark ederseniz, bunları hızlı bir şekilde çözmek ve cildinizi riske atmaktan kaçınmak için tıbbi yardım almanız önemlidir. Anti aging ürünler kullanarak cildinizdeki yaşlanma etkisini giderebilir ve cilt yaşlanmasını geciktirebilirsiniz.

 

 

Etiketler: dermojet
Ağustos 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR