Evde Uygulayabileceğiniz Anti Aging Tedaviler

Evde Uygulayabileceğiniz Anti Aging Tedaviler

Kırışıklıklar cildin nem eksikliği ve elastikiyetin kaybolmasından kaynaklanır. Kırışıklıklar genellikle yaşlılıkta insanları etkiler, ancak modern yaşam tarzları nedeniyle, daha genç yaştaki insanlar da kırışık sahibi olabiliyor. Güneşe maruz kalma, kirlilik, stres, sigara, uykusuzluk vb. de cildimizdeki kırışıklıkların sebepleri arasında kabul edilmiştir.

 

Kırışıklıkların Nedenleri

Yaş: İlerleyen yaşla birlikte ciltte kırışıklıklar belirgin hale gelir. Yaşlandıkça cildimiz gevşer ve kırılgan hale gelir ve ayrıca kuruluk problemi baş gösterebilir.

Güneşe maruz kalma: Güneşe aşırı maruz kalma, kırışıklıkların en büyük nedeni olarak kabul edilir.

Sigara: Sigara, normal cilt yaşlanma sürecini hızlandırdığı için kırışıklıkları da artırır.

Mimikler: Gözleri kısmak ve gülümsemek gibi yüz hareketleri de kırışıklıklara neden olabilir.

Diğer kırışıklık nedenleri şunları içerebilir:

  • Uyku eksikliği
  • Dengeli beslenme eksikliği
  • Stres
  • Kirlilik
  • Aşırı kozmetik kullanımı

Kırışıklık Türleri

Cildinizin altındaki ince çizgiler çeşitli tiplere ayrılabilir. Bazıları aşağıda listelenmiştir:

Atrofik Kırışıklıklar: Bu kırışıklıklar çoğunlukla yüzümüzde ve vücudumuzun herhangi bir yerinde meydana gelebilir. Esas olarak fazla güneşe maruz kalmaktan kaynaklanır.

Kalıcı Elastik Kırışıklıklar: Bu kırışıklıklar yanaklarımızda, dudaklarımızda veya boynumuzun tabanında oluşur. Genellikle yaşlandıkça kalıcı olma eğilimindedirler. Güneşe ve sigaraya fazla maruz kalmaktan kaynaklanırlar.

Dinamik İfade Çizgileri: Bu kırışıklıklar, gülümseme, kaşlarını çatma, gözlerini kısma vb. gibi tekrarlanan yüz hareketlerinden kaynaklanır. Alnın veya gözlerin yakınında ortaya çıkarlar.

Yerçekimi Kıvrımları: Bu kırışıklıklar yaşla birlikte doğal olarak ortaya çıkar. Cildimizin yaşlanmasının bir sonucudur ve azalan elastikiyet sonucu cildimizde çatlaklar veya kırışıklıklar oluşur.

Kırışıklıklar İçin Ev İlaçları

Güzelliğinizi engelleyebilecek kırışıklıklardan kurtulmak için bu ev ilaçlarını deneyebilirsiniz.

 

Anti Aging İçin Kullanabileceğiniz Aloe Vera

İyileştirici özellikleri ve zenginleştirilmiş E Vitamini içeriği ile tanınan aloe vera'yı cilde 90 gün kesintisiz uygulamak kırışıklıklardan kurtulmamıza yardımcı olabilir. Aloe Vera ayrıca donuk ciltten kurtulmamıza yardımcı olur.

 

Yumurta Akı

Yumurtalar cildimiz için harikalar yaratabilir ve içlerinde bulunan Vitamin ve protein bileşiği kırışıklıkların önlenmesine yardımcı olabilir. Yumurta akı cildimizi sıkılaştırmaya yardımcı olur ve ayrıca ciltteki fazla sebumu emer. Anti aging etkisi için yumurta akını çırpıp doğrudan cilde sürün ve tamamen kuruduktan sonra ılık suyla yıkayın.

 

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağını düzenli olarak kullanmak, kırışıklıkların azalmasına yardımcı olabilir ve aynı zamanda nemlendirici bir madde görevi görür. Aynı zamanda cildin elastikiyetini de geri kazandırır. Hindistan cevizi yağı ile ilgili bölgelere masaj yapılmalı ve gece boyunca bırakılmalıdır.

 

Muz Maskesi

Muzda bulunan A Vitamini, koyu lekelerin solmasına yardımcı olabilir ve yaşlanma da önlenebilir. Cilt lekeleri için muz ayrıca cilt hücrelerinin uygun şekilde nemlenmesine de neden olur. Muz püresi cilde 15-20 dakika sürülür ve ardından ılık suyla yıkanır.

 

Zeytinyağı

Daha yumuşak bir cilde sahip olmak istiyorsanız, zeytinyağı size iyi bir arkadaş olabilir. Zeytinyağı, ince çizgilerin giderilmesine etkili bir şekilde yardımcı olduğu için kırışıklıkları iyileştirmek için mükemmel bir yöntemdir. Zeytinyağı, cildin kolajen seviyesini yükseltir. Uyumadan önce cilde birkaç damla zeytinyağı sürmek ve daha sonra havluyla temizlemek kırışıklıkların giderilmesinde etkilidir.

 

Vazelin

Vazelin, kırışıklıkları iyileştirmek için asırlık bir yöntemdir. Vazelin ciltteki nemin hapsedilmesine yardımcı olur. Anti aging etkisi için tkilenen bölgeye vazelin sürün ve birkaç dakika masaj yapın ve gece boyunca bırakın.

 

Anti Aging Salatalık Maskesi

Su, vitamin ve minerallerin varlığından dolayı salatalık maskesi cildi sıkılaştırmaya ve nemlendirmeye yardımcı olur ve cildi kuruluktan korur. Salatalığı rendeleyin ve suyunu çıkarın. Anti aging etkisi için suyu yüzünüzün her yerine uygulayın ve durulayın.

 

Göz çevresi bakımı hakkında yazımızı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Etiketler: kırışıklık, kırışıklık bakımı, kırışıklık önlemi
Nisan 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR