Misel Su Nedir? Faydaları Nelerdir?

misel su

Misel su, insan cildinin temizlenmesine ve zararlı maddelerden arınmasına yardımcı olan temizleme suyudur. İnsan sağlığı için birçok faydası bulunan misel su kesinlikle durulama gerektirmemektedir. Misel su ile cildinizi temizlersiniz ve korursunuz. Yazımızda sizler için misel suyun ne olduğunu, faydalarının ne olduğu ve nasıl kullanıldığını detaylı olarak inceledik.

 

Misel Temizleme Suyu Nedir?

Misel su, micellar su olarak da bilinmektedir. Cildimiz sürekli olarak nefes alan bir yapıya sahiptir ve bu nefes alma cilt sağlığımızı direkt olarak etkilemektedir. Ancak günlük hayatımızda cildimizin kirlenmesi, kadınların makyaj yapması gibi etkenler nefes alma işlemini imkânsız hale getirmektedir. Bunun sebebi ise cildin nefes almasını sağlayan cilt gözeneklerinin dolmasıdır. Cilt gözeneklerini açmak için misel su kullanılır. Misel su cilt üzerinde bulunan kiri ve makyajı zararsız bir şekilde temizler.

Misel temizleme suyu kadınlar için hayat kurtarıcı bir nitelik taşımaktadır. Bunun en büyük nedeni kadınların yüzlerine yaptıkları makyajların uzun süre ciltlerinde kalması çok zararlı bir durumdur. Bu makyajlarını çıkarmak için alkol içerikli temizleme suları veya ıslak mendiller kullanılmaktadır. Ancak bu alkollü temizleme ürünleri de cilde zarar vermektedir. Misel temizleme suyu içerisinde hiçbir türlü alkol ve zararlı madde bulunmamaktadır.

Misel suyu hem kadın hem de erkeklerin kullandığı ortak nokta ise günlük rutin yüz temizleme ve bakım işlemidir. Günlük gezdiğimiz veya bulunduğumuz ortamda gözle görülmeyen pek çok zararlı bakteri bulunmaktadır. Bu zararlı bakteriler cildimize yapışır. Gözle görülmediği için de normal temizleme sabunlarının bunları temizleyip temizlemediğini göremeyiz. Ancak misel su cilde yapışan bu bakterileri yok etmekte ve cildinizi koruyan bir kalkan görevi görmektedir.

Misel temizleme suyu içerisinde miseller adını verdiğimiz maddeler bulunmaktadır. Bu misellerin temel iki görevi bulunmaktadır. Bunlar;

Miseller, hidrofilik yapıya sahip olduğu için suda çözünebilmektedir.

Miseller özellikle yağlı maddeleri bir mıknatıs gibi çekmektedir.

 

Misel Suyun Faydaları Nelerdir?

Misel su, yağlı maddeleri adeta bir mıknatıs gibi çekmektedir. Bu özelliği sayesinde cildinizde çok fazla sivilce bulunuyorsa bu sivilcelerin önüne geçebilirsiniz.

Yağlı bir cilde sahipseniz her sabah misel su uygulamanız cildinizi yağlı yapısından arındırarak besler.

Makyaj temizleme suyu veya makyaj temizleme mendiline ihtiyacınız olmadan kolaylıkla makyajınızı çıkarabilirsiniz.

Misel suyun PH derecesi çok özeldir. Bu PH derecesinin özel olması sayesinde cilde dost bir maddedir. Ayrıca PH derecesi sayesinde her cilt yapısına uygundur.

Cildi alkol ve benzeri maddelere hassas olan kişiler için idealdir. Misel su kesinlikle alkol ve türevi maddeleri yapısında bulundurmamaktadır.

Gözlere herhangi bir zararı olmadığı için göz çevresine uygulanabilir. Göze temas etmesi durumunda kesinlikle göze zarar vermez ve herhangi bir yanma hissedilmez.

Durulama ve herhangi ekstra bir işlem gerektirmediği için uygulanması çok kolaydır.

 

Misel Su Nasıl Uygulanır?

Misel suyu, çok makyaj yapan biriyseniz her akşam veya eve geldiğinizde makyajınızı ne zaman çıkarmak istiyorsanız o zaman bir makyaj pamuğu yardımıyla cildinize uygulamanız gerekiyor. Misel suyu makyajını tam olarak çıkarana kadar cildinize uygulamanız gerekiyor. Herhangi bir alkol veya kanserojen madde içermediği için göz çevrenizde dudağınızda bulunan makyaj malzemelerine de gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz.

Aktif bir yaşantınız varsa, akşam eve geldiğinizde cildinize misel su uygulamanız gerekmektedir. Elinizi yüzünüzü yıkadıktan sonra makyaj pamuğu yardımı ile uygulayabilirsiniz. Eğer makyaj pamuğu bulamadıysanız normal pamuk ile rahatlıkla uygulama yapabilirsiniz.

Bazı insanların cildi yağlanmaya çok müsaittir. Misel suyun içerisinde bulunan misellerin yağlı maddeyi mıknatıs gibi çektiğini söylemiştik. Yağlanan bir cilde sahipsiniz ve akşam uyduğunuzda sabah uyandığınızda cildiniz yağlanıyorsa, her sabah uygulama yapmanız gerekiyor. Yine bir pamuk yardımıyla cildinize uygulamanız, cildinizin yağlardan arınmasını sağlamaktadır.

Düzenli olarak cilt bakım ürünleri uyguluyorsanız, bu ürünleri uygulamadan önce faydasını arttırmak için misel su yardımı ile cildinizi temizleyebilirsiniz. Misel su ile temizlenen ciltte gözenekler açık olduğu için uygulanan ürünler direkt olarak cilt ile temasa geçer.

Bu kısımda önemli bir not düşmemiz gerekiyor. Misel su cilt temizleme suyudur. Ancak misel su kullandığınız için yüz yıkama alışkanlığınızdan vazgeçmemeniz gerekiyor. Düzenli olarak yüzünüzü yıkayın. Ardından yukarıda belirttiğimiz gibi misel suyu uygulamanız tam koruma sağlayacaktır.

 

Etiketler: dermojet
Haziran 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR