Keratinin Saç Bakımı İçin Önemi Nedir?

keratin bakımı saç

Keratinin saç bakımı için önemi günümüzde keratin kavramının halk tarafından sıklıkla duyulmasıyla merak edilen bir konu haline gelmiştir ve sonucu olarak keratinin saç bakımında ne kadar önemli bir madde olduğu anlaşılmıştır. Keratinin saç bakımı seanslarınızın vazgeçilmesi olması lazımdır. Bunun sebebi hem saçınıza hacim vermesi hem de saçlarınızı beslemesidir. Bu yazımızda saçınız için en önemli bakım maddelerinden olan keratinin ne olduğunu detaylı bir biçimde inceledik.

 

Keratin Nedir?

Keratin bir protein çeşididir. Bu protein çeşidi keratin yağı ve polipeptit zincirlerinin birbirine bağlanmasıyla oluşur. Bu 2 zinciri birbirine sülfür köprüsü bağlamaktadır.

Aslında keratinin vücudumuzda bulunduğunu söyleyebiliriz. Vücudumuzda besleyici bir protein olarak bulunmaktadır. Hatta kimsenin bilmediği ancak merak ettiği bir konu vardır saç ve tırnaklar nasıl uzuyor, uzamasına ne etki ediyor. Saç ve tırnakların uzamasına keratin etki etmektedir.

Eğer vücudumuzda keratin eksikliği olursa bunu en başta saç ve tırnaklardan anlayabiliriz. Bu tip durumlarda hem bitkisel hem de hayvansal olarak bu keratin ihtiyacımızı karşılamamız gerekiyor. Saç ve tırnakların yanı sıra derimizde de keratin bulunmaktadır.

Keratinin saç ve tırnak uzamasında etkin rol oynadığından bahsettik, ancak keratin vücudumuzda en yoğun olarak tırnak, saç ve dişlerimizin yapısında yer almaktadır. Saçlarımızın dayanıksızlığı, tırnak ve tırnak derisinde oluşan hasarlar ve diş hastalıkları ile doktora başvurduğumuz zaman bizlere protein eksikliği cevabı verir. İşte burada oluşan protein eksikliği aslında keratin eksikliğidir.

Saçlarımızın üzerinde keratin eksikliğini tespit edeceğimiz unsurlar ise; sağlıksız ve yavaş uzayan saç yapısıdır. Keratin eksikliği saçlarımızın geç uzamasına neden olmaktadır. Ayrıca uzayan saçlar sağlıksız olduğu için dökülmeye daha yatkındır. Ayrıca saçlarımız normalden daha cansız ve mat görünür. Bu durumlarda keratin bakımı yapmanız saç kayıplarının önüne geçecektir.

 

Keratin Bakımı Ne İşe Yarar?

Keratin bakımı saçlara doğrudan yapılan ve en hızlı sonucu alacağınız bir saç bakımıdır. Keratin bakımı saçlarınıza uygulamanızın ilk anından itibaren bir canlılık verecektir. Bunun en büyük sebebi ise keratin bakımı yaptığınızda saçınızın ihtiyacı olan protein ve nemi direkt olarak saçlarınıza veriyor olmanızdır. Saçlarınız bu protein ve nemi saç tellerinden aldığı için gözle görülür bir değişim ortaya koyar.

Keratin bakımı ile ilgili bilinen en büyük yanlış ise sadece kadınların saçına keratin bakımı yaptırabileceğidir. Tam aksine hem erkeklerin hem de kadınların saçlarına düzenli olarak yaptırması gereken bir bakımdır. Erkeklerde saç dökülmesi çok sık karşılaşılan bir durumdur. Bu durum saçlardaki keratin proteininin azalması sonucunda olmaktadır.

Normal saçlarda bir bireyin saçının ortalama PH oranı vardır. Bu PH oranının dengesi bozulduğu zaman saç dökülmesine neden olur. Normal PH değerimiz 4.50 – 4.70 seviyelerinde olmalıdır. Ancak hayatımızda yaşadığımız stresler, saçlarımızda bulunan PH oranını arttırmaktadır. Bu olumsuzluklar sonucu saçlarımızda PH oranı 7.50 – 8.50 civarı olmaktadır. Keratin bakımı bu yükselen PH oranını dengelemede önemli rol oynamaktadır.

 

Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?

Keratin bakımına başlamadan önce, uygulamanız gereken ilk adım ön yıkamadır. Bu ön yıkamayı 2 kere olacak şekilde yapmalısınız. Buraya bir not düşmekte fayda var keratinli şampuanlar ile ön yıkama yaparsanız, keratin bakımına katkı sağlamış olursunuz. Ancak keratinli şampuanınız yoksa normal şampuan ile 2 kere ön yıkama işlemi yapabilirsiniz.

Ön yıkama işleminiz bittikten sonra saçlarınızı kurutma adımına geçin ancak saçlarınızı tamamen kurutmayın. Keratinin saçlarınıza daha iyi tutunabilmesi için saçlarınızın biraz nemli bir halde olması gerekmektedir. BU yüzden saçlarınızı hafif nemli kalacak şekilde kurulayın.

Kuruma işlemini bitirdikten sonra saça keratin uygulama aşamasına geçeceğiz. Ancak uygulama aşamasında en önemli unsur saçlarınızı parçalara bölmenizdir. Bu parçalara bölme işlemi sayesinde keratin bütün saç tellerinize temas edecektir. Uygulama esnasında ise saç derinize, ensenize ve gözünüze kesinlikle temas ettirmeyin.

Komple saçınıza keratin uyguladıktan sonra bir bone ile saçınızı toplayın ve 20 – 30 dakika civarı bekleyin. Ardından saçınızı sadece su ile yıkayın. Bu yıkama esnasında kesinlikle keratinli bile olsa şampuan kullanmayın. Bu işlemleri tamamladıktan sonra keratin bakımınız bitmiş olacak.

 

Keratin Bakımının Saçlara Faydası Nedir?

Daha güçlü saçlarını olur. Dökülmeden şikâyet eden kişilerin keratin bakımı yapmaları çok önemlidir. Protein bakımı sayesinde saçları güçlendirir ve dökülmeleri azaltır.

Saçların daha pürüzsün ve parlak bir hal almasını sağlar. Saçları beslediği için kabarmasını önler ve daha parlak bir görüntü elde etmenizi sağlar.

Saçlarınız daha hızlı uzar. Hızlı uzamanın yanı sıra saçlarınızı beslediği için sağlıklı bir şekilde uzarç

Saç uçlarındaki kırıkların oluşumunu engeller.

Etiketler: dermojet
Haziran 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR