Deniz Sonrası Saç Bakımı

Deniz sonrası saç bakımı

Yaz ayının gelmesi ile deniz ve havuz sezonunu açtık. Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte saçlarımızın hem tuzlu suya hem de klora maruz kalacağı bir döneme girdik. Yazın kuruyan saçların en büyük sebebi bu tuz ve klor olarak görülmektedir. Bu dönemde saç bakımı en önemli konu haline gelmektedir. Bu yazımızda sizlerle deniz suyuna maruz kalmış saçların, saç bakımı hakkında konulara değineceğiz.

Saç Bakım Serumları En Uygun Fiyatlarla Dermojet'te!

 

Deniz Suyu Saç Rengini Açar mı?

Deniz suyu güneş ile birleştiği zaman saçın rengini doğal tonlarda açabilmektedir. Fakat boyalı saçlarda saçın boyasını içindeki tuz miktarının yüksek olmasından dolayı akıtmaktadır. Bu yüzden denize girmeden yakın bir süre önce saçınızı boyatmanızı önermemekteyiz. Deniz suyunun boyalı saçları donuklaştırdığını da göz ardı etmeyiniz. Ayrıca boyalı saçlar deniz sonrası güneşe maruz kaldığında saç renginde solmalar da meydana gelmektedir.

Eğer saçlarınız boyalıysa veya renginin açılmasını istemiyorsanız saç bakımını ihmal etmemelisiniz. Saç bakımınızı düzenli yaparsanız saçınızda tuz kalmayacaktır. Tuz kalmayan saçların ise renginin açılması söz konusu olmayacaktır.

 

Deniz Suyu Saça Zarar Verir mi?

Saçlarımızın aynı cildimizdeki gibi neme ve nefes almaya ihtiyacı vardır. Ancak denizde bulunan tuz oranının yüksek olması saçları kurutmaktadır. Yazın saçların kuruması aslında denizde bulunan tuzların saçlara yapışmasından kaynaklanmaktadır.

Kuruyan saçlar rengini, canlılığını ve yumuşaklığını kaybetmektedir. Yapısı sertleşen saçlarda dökülme ve kırılma gibi olumsuzluklar görülmektedir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için saç bakımı çok önemlidir. Deniz sonrası saç bakımını aksatmak deniz suyunun saçlara vereceği zararı kat ve kat arttırmaktadır.

 

Deniz Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?

Deniz suyu, deniz sonrası saç bakımınızı aksatmadığınız zaman saçlarınıza çok büyük faydalar sağlayacaktır. Bunlardan bahsedelim.

1.Yağlı saçlara sahip olan bireyler için peeling niteliğinde bir dokunuş yapmaktadır.

2.Saç diplerini besler ve ferahlatır.

3.Saçların daha hacimli ve daha dolgun görünmesini saçlar.

4.Deniz suyu kan akışını hızlandırır. Kan akışı hızlı olan kafa derisinde saç uzamasında artış olduğu gözlemlenebilir.

 

Denizden Sonra Hangi Saç Bakım Ürünlerini Kullanmalısınız?

Denize veya havuza girmeden saç bakımından önce en çok tercih edilen işlemlerden biri ise saçı normal su ile yıkamak ya da ıslatmaktır. Bu yöntem ile saçınıza deniz tuzu ve havuz kloru daha az temas etmektedir. Buna ek olarak saçınızı yüksekten toplayarak ya da topuz yaparak tuzun ve klorun saçınıza daha az temas etmesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra bone de kullanarak bu zararları sıfıra indirebilirsiniz. Ayrıca havuza ya da denize girmeden önce durulama gerektirmeyen saç bakım kremlerini de saç diplerinize getirmeden kullanabilirsiniz. Kuru saçlar çok fazla kimyasal emdiğinden dolayı bu yöntemleri kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Denize girdikten ya da havuza girdikten sonra yapmanız gereken ilk şeylerden biri plajda bulunan duşlarda duş almak olacaktır. Bunun nedeni havuzun kloru ve denizin tuzu hem cilde hem de saçlara oldukça zarar vermesini önlemek içindir. Bu zararı en aza indirmek ve saçlarınızı arındırmak adına deniz ve havuzdan çıktıktan sonra kısa bir duş almanız saçlarınız için oldukça büyük bir yarar sağlayacaktır. Saçınızı duştan çıktıktan sonra uçlarını saç bakımı kremleri yardımıyla kremleyerek kırılma ve yıpranmaları en aza indirebilirsiniz.

Bunun yanı sıra günümüzde deniz sonrası saç bakımı şampuanları oldukça popüler hale gelmiştir. Deniz sonrası saç bakımı şampuanları saçlarınızdaki tuzu ve kloru derinlemesine temizleyen bir formüle sahiptir. Bu saç bakımı şampuanları sayesinde saçınızdaki klor ve tuzdan arındırabilmeniz mümkün olmaktadır.

Ayrıca güneş sonrası saç bakımı kremi ve yağları da deniz ve havuz sonrasında oldukça tercih edilmektedir. Tuz ve klor güneş ile birleştiği zaman saç uçlarında yıpranmalara neden olmaktadır. Bu yıpranmaları azaltmak ve en aza indirmek adına güneş sonrası kullanılan saç bakımı kremlerini ve yağlarını tercih edebilirsiniz. Bu ürünler kendi aralarında yağlı, kuru, normal ve hassas saç tiplerine uygun olarak üretilmektedir. Sizde saç tipinize en uygun serisini seçerek kullanabilirsiniz.

Uzun vadede yazın saçların kurumasını engellemek için bakım yapmak için ise badem yağı ve hindistan cevizi yağı gibi tamamen doğal içeriğe sahip yağları saçınıza uygulayarak saçlarınıza kökten uca güzel bir bakım yapabilirsiniz.

 

Saç Bakım Serumları En Uygun Fiyatlarla Dermojet'te!

En Kaliteli Saç Bakım Ürünleri İçin Tıkla!

 

Etiketler: dermojet
Haziran 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR