Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

evde sac bakımı

Saçlar gerek erkekler gerekse de kadınlar için çok önemli olmaktadır. Herkes saçlarının sağlıklı ve güzel görünmesini ister. Bunu sağlamanın tek yolu ise saçlara düzenli olarak saç bakımı yapmaktır. Ayrıca beslenme düzenine dikkat edilmesi ve düzenli bir hayat tarzının da benimsenmesi gerekir. 

 

Saç Bakım Ürünleri Nelerdir?

 

Sağlıklı saçlara sahip olmak için saç bakımının düzenli bir şekilde yapılması gerektiğini daha önce söylemiştik. Ancak saç bakının yapılabilmesi için saç bakım ürünleri de hakim olunması gerekir. 

 

Saç bakım ürünleri denilince akla ilk gelen şampuanlar olmaktadır. Şampuanlar saçların temizlenmesini sağlamaktadır. Ancak şampuanların saç tipine uygun olarak tercih edilmeleri gerekir. Bunun yanında saçların zarar görmemesi için şampuanların sert kimyasal içerikler içermemesine de dikkat edilmesi gerekir. 

 

Saç bakımının diğer aşaması ise saç bakım kremi olmaktadır. Şampuanın ardından kullanılan saç bakım kremleri saçların günlük olarak ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlar. Saçlara nem desteği sağlayan saç bakım kremleri bu özelliği sayesinde saçların kolayca taranmasını da mümkün kılar.

 

Saç bakımının olmazsa olmaz bir diğer ürünü ise saç bakım yağları olmaktadır. Saç bakım yağı  saçlarda görülen ve  dış etkenlerden dolayı oluşan yıpranmaların azalmasını sağlamanın yanı sıra saç tellerini dış etkenlere karşı da korumaktadır. Saçlar yıkandıktan sonra kuru ya da ıslak saça uygulanabilen saç bakım yağları saçların kırılmadan uzamasına yardımcı olur.

 

Saç bakım ürünlerinin sonuncusu ise saç maskeleri olmaktadır. Düzenli aralıklar ile yapılan saç maskeleri saçların onarılmasını sağlar. Bu sayede saçlar daha parlak ve sağlıklı görülür. 

 

Saç Bakımı Neden Yapılmalı?

 

Saç  bakımının aksatılmadan düzenli aralıklarla yapılması son derece önemli olmaktadır. Çünkü saçlar birçok etkenden etkilenerek kolaylıkla sağlıklarını ve parlaklıklarını yitirebilmektedir. Güneş ışınları ya da egzos dumanları gibi dış etkenler saçların daha hızlı bir şekilde  yıpranmasına neden olurken bu etkilerin tersine çevrilmesinin tek yolu ise saç bakımının düzenli olarak yapılmasıdır. Aksi halde saçlar cansızlaşarak kırılmaya başlarlar. Bu durum da saç dökülmesi ve saçların uzamaması gibi problemlere neden olur.

 

Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

 

Saçlarınızın her zaman sağlıkla parlamasını istiyorsanız o zaman saçlarınızın bakımını ihmal etmemeniz gerekir. Üstelik düzenli saç bakımı yapmanız için her zaman kuaföre gitmeniz de gerekmemektedir. Evde de saç bakımınızı kendiniz yapabilirsiniz. Daha önce evde saç bakımı yapmadıysanız ve evde saç bakımı nasıl yapılır bilmiyorsanız birkaç ipucu sizlere çok yardımcı olacaktır. 

 

Evde saç bakımı öncelikle saçların temizlenmesi ile başlamaktadır. Bunun için saç tipinize ve saçlarda yaşadığınız soruna en uygun olan şampuanı seçimi yapmanız gerekir. Eğer saçlarınızın çok fazla yıprandığını düşünüyorsanız yıpranmış saçlar için şampuan seçeneklerinden birini kullanmalısınız. Saçınızı temizledikten sonra saç bakım kremine geçmelisiniz. Saç bakım kremlerinin şampuanlar ile uyumlu olması etkilerinin artmasını sağlamaktadır. Örneğin kuru saçlar için bakım yapıyorsanız kuru saçlara uygun olan şampuan ve saç kremini birlikte kullanmanız gerekir.

 

Saçlar temizlendikten ve kremlendikten sonraki adım saç maskeleri olmaktadır. Saç maskeleri hem banyodan önce hem de banyodan sonra uygulanan versiyonları bulunmaktadır. Bu sebeple kullandığınız saç maskesinin üzerinde yazan talimatlara dikkat etmeniz gerekir. Saç bakımının son aşaması ise saç bakım yağı olmaktadır. Kuru ya da ıslak saça uygulanabilen yağlar saçların dış etkenlerden korunmasını sağlamaktadır.

 

Yıpranmış Saç Bakımı Nasıl Yapılmalı?

 

Yıpranmış saçlar bakıma sağlıklı saçlara göre daha fazla ihtiyaç duymaktadır.Saçların yıpranmasının sebebi fazlaca nem kaybetmeleridir. Bu sebeple elastikiyetlerini kaybeden saç telleri kolaylıkla zarar görürler. Erkekler de erkek saç bakım ürünleri kullanarak yıpranmış saçlarının daha sağlıklı görünmesini sağlayabilirler. Yıpranmış saçlar için en çok tercih edilen bakımlardan birisi ise saç keratin bakımı olmaktadır. Saçınızın yıpranma derecesine bağlı olarak bakım sıklığını belirlemeniz gerekir.


 
Etiketler: dermojet
Nisan 13, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR