Saç Dökülmesini Önlemenin İpuçları

Saç Dökülmesini Önlemenin İpuçları

 

 

Başınızdaki her saç telinin ömrü iki ila beş yıl arasındadır. Saç köklerinin de büyüme, geçiş ve dinlenme döngüsü vardır. Saçınızın döküldüğü dinlenme döngüsünde daha fazla dökülmeye sebep olabilecek koşullar ve yaşam tarzı faktörleri vardır. Sahip olduğunuz saç dökülmesi ister kronik ister kısa süreli bir sağlık durumunun sonucu olsun, sahip olduğunuz saçı korumak ve saç bakımı için yapabileceğiniz şeyler vardır. Saç dökülmesi nasıl önlenir? Saç dökülmesine ne iyi gelir? Saçınızın dökülme olasılığını azaltmak için aşağıda belirtmiş olduğumuz ipuçlarını takip edebilirsiniz.

 

1. Saç Dökülmesini Önlemek İçin Yüksek Isıda Saç Şekillendirme Araçlarından Kaçının

Saçınızı şekillendirmek için ısı kullanmak saç kökünüzü susuz bırakır ve hasara karşı savunmasız yapar. Saç kurutma makineleri, saç düzleştiriciler ve saç maşaları zamanla saçınıza zarar verebilir.

 

2. Saçınızı Kimyasal Olarak Tedavi Etmeyin veya Rengini Açtırmayın

Saç bakım kimyasalları saç köklerine ani ve geri dönülemez bir şekilde zarar verir. Saç dökülmesinden endişe ediyorsanız, boya, balyaj, peroksit tedavisi ve perma kullanımınızı sınırlayın.

 

3. Hafif ve Saçınıza Uygun Bir Şampuan Kullanın

Şampuanın amacı saçınızı kir ve fazla yağdan arındırmaktır. Ancak birçok ticari şampuan, yoğun kimyasal maddeler içerir. Sadece bir kullanımdan sonra, saçınızı güçlü ve esnek yapan doğal yağ ve yağ asitlerinden arındırabilirler. Şampuanınızın içeriğini okuyun ve mümkün olduğunca tamamen doğal olana yakın bir şampuan satın alın. Fazla saç kaybediyorsanız ürünleri değiştirmeyi deneyin şampuan seçimi yaparken bunu dikkate alın.

 

4. Saç Dökülmesini Önlemek İçin Doğal Liflerden Yapılmış Yumuşak Bir Fırça Kullanın

Doğal liflere sahip yumuşak bir fırça kullanmak saçınızdaki sağlıklı sebum (yağ) seviyelerini destekleyecektir. Saçınızdaki keratin proteinleri bir çatıdaki zona gibi istiflenir, bu nedenle bunları tek yönde, tepeden başlayıp uçlara kadar nazikçe fırçalamak, saç kütikülünüzü pürüzsüzleştirmeye ve şekillendirmeye yardımcı olacaktır. Saçları günlük olarak fırçalamak da fazla dökülmeyi engeller.

 

5. Düşük Seviyeli Işık Tedavisini Deneyin

Düşük seviyeli ışık tedavisi, hücre büyümesini ve onarımını destekler. Alopesi olan kişilerde saç artışını teşvik ettiği gösterilmiştir. Bu terapi doktorunuz tarafından reçete edilebilir.

 

6. Genel Sağlığınızı İyileştirmeye Odaklanın

Sağlıklı saçlar için temel oluştururken diyetinize ve genel sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Besin açısından zengin bir diyet yemek ve şekerlerden ve sağlıksız yağlardan kaçınmak iyi bir başlangıç ​​olabilir.

Gözlerimiz, saçlarımız, tırnaklarımız ve dişlerimiz genellikle genel sağlığımızın bir yansıması veya aynası olarak algılanır. Biz ne kadar sağlıklıysak, onlar da o kadar sağlıklı görünür. İyi uyku, düzenli egzersiz, temiz hava ve sağlıklı beslenme, sağlıklı bir yaşamın ve sağlıklı saçların temel taşını oluşturur.

 

7. Saç Dökülmesini Önlemek İçin Çinko İçeren Takviyeler Kullanın

Ayrıca çinko saç dokusunun büyümesine yardımcı olduğu ve saç köklerindeki yağ bezlerinin düzgün çalışmasını sağladığı için doktorlar da çinko içeriği yüksek (ıspanak veya mercimek gibi) tüm gıdaları saç bakımı adına diyetinize eklemenizi önerir.

Çinko içeren bir takviye kullanırken, çok fazla mineral tüketmenize neden olabilecek herhangi bir ek multivitamin almadığınızdan emin olmanız önemlidir. Bazı vitaminlerde aşırıya kaçmak da dökülmeyi hızlandırabiliyor. Yani, saç dökülmesine ne iyi gelir sorusuna çinko cevabı verilebilir.

 

 

Etiketler: dermojet
Ağustos 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR