Göz Çevresi Bakımı ve Önemi

göz çevresi kremi

 

Göz çevrenize nasıl bakmalısınız?

Günde ortalama 10.000 kez göz kırptığınızı biliyor muydunuz? Göz çevrenizdeki deri çok incedir ve sürekli aktiftir – bu yüzden de daha kolay lekelenme eğilimindedir. Genellikle nasıl uyuduğunuza, yaşam ritminize ve yaşınıza göre de değişiklik gösterir. Pek çok kadın göz çevresine özel bir nemlendirici krem kullanmaya gerek görmese de bu, sağlıklı bir göz çevresi için önemlidir.

 

Göz çevresi kremi nedir?

Göz çevresi kremi esas olarak nemlendirme için kullanılırken, ürün aynı zamanda erken cilt yaşlanmasına karşı koruma sağlamalıdır. Göz çevresi kremi kullanmak, yüzün bu bölgesinde zayıf olan kanın mikro sirkülasyonunu destekler ve sizi yorgun gösterecek koyu halkalara ve göz altı torbalarına ulaşır. Gündüz / gece kremi ile birlikte kullanıldığında, göz çevrenizdeki cildi sağlıklı tutar.

Neden özellikle göz çevresi bölgesi için üretilmiş bir ürün kullanmalı?

Daha ince ve daha kırılgan olan göz çevresindeki cilt, uyarlanmış bakım gerektiren belirli özelliklere sahiptir. Cildi koruyan hidrolipidik filmden neredeyse yoksun ve yağ bezleri az olan göz çevresi bölgesi kolayca lekelenme ve yüzün diğer bölgelerine göre daha hızlı yaşlanma eğilimindedir.

Alt göz kapağının altındaki koyu halkalar ve torbalarla gözler yorgun görünür ve parlaklığını yitirir. Özel olarak formüle edilmiş bir ürün kullanmak, gözlerinize güç verir, yorgunluk belirtilerini ortadan kaldırır ve azaltır. Yaşlanma önleyici bir bakım ürünü olarak da kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü yavaşlatmaya yardımcı olur.

Ayrıca göz çevresi kremleri yüzün bu bölgesi için özel olarak formüle edildiği için bileşimi diğer bakım ürünlerinden farklıdır. Göz çevresi kremi kılcal hareket sayesinde göze temas etse bile tahriş edici özelliği yoktur ve gözlerinizi incitmez.

Güzellik rutininizde bir gündüz / gece kremi ile birlikte, göz çevresi kremi, tazelenmiş gözler için nihai silahtır!

Etkili bir göz çevresi kremi nasıl seçilir?

Doğru göz çevresi kremini seçmek için biraz gözlem yapmanız gerekecek. Yaşınıza, ihtiyaçlarınıza ve cilt tipinize bağlı olarak, gözlerinize o genç görünümü vermek için cildinizin sorunlarını belirlemeyi öğrenin.

 

Yaşlanma Önleyici Göz Çevresi Kremi

Kırışıklıklar ve ince çizgiler genellikle cilt yaşlanmasının ilk belirtisidir. Bunları azaltmak için, gözlerinizi gençleştiren dolgun aktif içerikli bakım ürünlerini seçin.

Yeni Bir Işıltı Veren Bir Göz Çevresi Kremi

Yoğun bir yaşam ritmi, kirlilik ve stres, donuk, cansız gözlerin nedenleridir. Gözaltı morluklarınızdan kurtulmak için sıkılaştırıcı aktif maddeler açısından zengin kremleri tercih edin.

Yorgunluk Belirtileriyle Savaşmak İçin Bir Göz Çevresi Kremi

Sadece birkaç gece kötü uyku sizi yorgun gösterecektir. Yorgunluk belirtilerini (koyu noktalar ve gözlerin altındaki torbalar) azaltmak için, cildin mikro sirkülasyonunu iyileştiren ve gözlerin altında biriken toksinleri ortadan kaldıran bir maskeden daha iyi bir şey yoktur. 

Göz çevresi kremini hangi yaşta kullanmaya başlamalısınız?

Güzel bir cildin anahtarı yaşam boyu iyi hijyen olsa da nemlendirme de cildinizin sağlığı için çok önemli bir rol oynar. Hücre yenilenmesinin yavaşlamaya başladığı yaş olan 25 yaş civarında göz çevresi kremi kullanmaya başlanması tavsiye edilir. Daha kuru cilde sahip kişiler daha önce başlayabilir çünkü ciltleri genellikle erken yaşlanır.

Göz çevresi kremini nasıl doğru bir şekilde uygularsınız?

  • Söylemeye gerek yok, yüzünüzü tamamen temizledikten sonra kreminizi sürmelisiniz. Günlük güzellik rutininiz birkaç bakım ürünü içeriyorsa, serumunuzdan sonra ve gündüz / gece kreminizden önce göz çevrenizi kullanın!
  • İşaret parmağınızın ucuna az miktarda ürün alın ve göz çevrenizdeki cilde uygulayın.
  • Parmak uçlarınızı kullanarak, gözlerinizin dış köşelerine doğru iç köşelere hafifçe vurun. Kaş kemerinizin altında aynı hareketi yapın.
  • Kremin cildinize nüfuz etmesini sağlamaya çalışmayın. Alt göz kapağından başlayıp kaşınıza doğru yukarı doğru giderek gözünüzün etrafına hafifçe vurarak nazikçe çalışın. Bu ince masaj aynı zamanda kan dolaşımını da harekete geçirecektir.
  • Taze ve dinlemiş bir görünüm elde etmek için göz çevrenizin gece gündüz nemlendirilmesi gerekir. Göz çevrenizi sabah ve gece nemlendirici krem ile birlikte uygulayın. Artık cilt bakım ürünlerinin de etkisiyle etkili bir gençlik ritüeli ile donatılmış durumdasınız.

 

Göz çevresi bakımını ve önemini konu aldığımız bu yazımızdaki ürünlerimize kolayca ulaşabilirsiniz.

https://dermojet.com.tr/

https://dermojet.com.tr/goz-cevresi-bakimi

 

Etiketler: dermojet
Nisan 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR