Covid-19 ile Hayatımıza Giren Yeni Bir Terim Daha: MASKNE

covid 18 maskne

Maskne Nedir?

COVID-19 salgınıyla beraber değişen dünyada maske kullanımı hayatımızın bir parçası oldu.

Kendimizi, sevdiklerimizi ve çevremizdeki insanları korumak adına maske kullanımına dikkat etmek zorundayız. Toplum sağlığı açısından oldukça faydalı olan maske kullanımı, bireysel olarak bazı problemlere sebep olabilir.

Yeni bir kavram olarak karşımıza çıkan ve en çok duyulan problem MASKNE problemidir.

Maskne kavramı, maske kullanımı kaynaklı ortaya çıkan yüzdeki sivilcelenme ve diğer döküntü problemlerinin genel adı olarak kullanılmaya başlandı.

 

Maske Nasıl Akneye Sebep Olur?

Uzun süreli maske kullanımı cildin nefes almasına engel olduğu gibi nem ve terleme kaynaklı problemlerle gözeneklerin tıkanmasına sebep olabilir. Cilt yüzeyine sürtünen maske cildin tahriş olmasına sebep olur. Nefes alıp verme etkisiyle oluşan nem ve terleme sebebiyle bakteri oluşumu kolaylaşır. Tüm bu etkenler birleşince sivilce oluşumu, iltihaplanma ve kızarıklık problemleri karşımıza çıkar.

 

Maskneyi Nasıl Önleyebiliriz?

Yüz için uygun boyutta ve kalitede maske seçimine dikkat edilmelidir. Yüzü aşırı sıkan, kalitesiz malzemeden yapılmış maskeler tercih edilmemelidir.

Aynı maskeyi sürekli kullanmaktan kaçınılmalıdır. Mümkünse sekiz saatte bir değiştirmek gerekir.

Cildi günlük olarak temizlemek önemlidir. Cilt bakımı adına cilt tipine uygun bir temizleyici ile cildi mutlaka temizlemek gerekir.

Maske sebepli kuruluk ve tahribatı önlemek adına cilt tipine uygun nemlendiriciler kullanılabilir. Yağlı bir cilde sahipseniz su bazlı nemlendirici kullanmakta fayda vardır.

Tıkanmış gözenekleri açmak ve arındırmak adına haftada bir ya da iki gün banyo esnasında cilt tipine uygun ürünlerle peeling yapılabilir.

Aktif sivilceler varsa kurutucu etkili dermokozmetik ürünler kullanılabilir. Sivilceler kesinlikle sıkılmamalıdır.

Cilde uygun bir güneş koruyucu krem kullanılmalıdır. Cildi güneşin yaydığı zararlı UV ışınlarına, tablet ve telefon gibi cihazların yaydığı mavi görünür ışınlara karşı korumak oldukça önemlidir. Özellikle sivilce izlerinin bu zararlı ışınlardan korunması gerekir.

 

DERMOJET Ailesi Olarak Maskeli ve Aknesiz Günler Dileriz 😊

Etiketler: dermojet
Kasım 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR