Yüz Yogası Nedir, Nasıl Yapılır?

Yüz Yogası

Yüz Yogası Nedir?

Tüm kaslar gibi, hatta yüzdeki kaslarda yaşlanır. Yerçekimi kuvvetinin etkisi ve zamanla artık o kadar etkili olmayan doğal biyolojik rejeneratif süreçler, esnekliği ve kas tonunu azaltır ve kırışıklıkların, koyu halkaların ve klasik yaşlanma belirtilerinin başlamasını kolaylaştırır.

Yaşlanmak doğal bir süreçtir ve buna karşı kesinlikle mucizeler yapılamaz; Bununla birlikte, yüz yogası yapmak, yüz kaslarını sıkılaştırmaya ve bu sinir bozucu sonuçlara karşı koymanıza izin verir. Günde sadece 8-10 dakikalık bir seans kas liflerinizi sıkılaştırmak, kan ve lenfatik dolaşımını iyileştirmek, toksinlerin atılmasını desteklemek ve daha parlak bir cilt ve daha sıkı bir cilt elde etmek için yeterlidir. Yüz kaslarının gelişimi aslında hacim kaybını telafi etmeye, kırışıklıkları ve koyu halkaları azaltmaya ve yüzün daha genç görünmesine olanak sağlar.



Yüz Yogası Nasıl Yapılır?

Yüzün yaklaşık elli kası vardır. Günlük olarak nispeten az kullanılırlar, bu nedenle cilt yaşlanmasıyla doğrudan ilişkili olan erken bir ton kaybına maruz kalırlar. İşte yerçekimi kanunlarına meydan okumak için her gün 5 dakika boyunca yapabileceğiniz yüz yogası egzersizleri;

Isınma

Tüm spor uygulamalarında olduğu gibi yüz yogası da bir ısınma aşaması içerir. Kan dolaşımını harekete geçirmek ve kasları canlandırmak için gözlerinizi açın, gülümseyin, dilinizi çıkarın, başınızı döndürün ve kulaklarınıza hafif bir masaj yapın.

Alın kırışıklıklarını önlemek için 

Alın kırışıklıklarını yumuşatmak ve pürüzsüzleştirmek için avuçlarınızı alnınızın üstüne koyarak başlayın. Derin bir nefes alın ve alnınızı yukarı doğru uzatın. Bu esnemeyi sürdürürken nefes verin ve bakışlarınızı mümkün olduğu kadar aşağıya doğru yansıtın. On kez tekrarlayın.

Kaş çatma çizgilerinizin azalması için 

İki kaşınızın arasında yer alan kırışıklıklar kaşlar arasındaki kasların güçlü bir şekilde kasılmasıyla bağlantılıdır. Onları rahatlatmak için, yüzün ortasından başlayarak, kaş çatma çizgisi seviyesinden dışa doğru on kez derin yumuşatma hareketleri yaparak kaşlarınızı gererek işe başlayın.

Ardından, derin bir şekilde nefes alıp verirken, avucunuzun içiyle kırışıklık seviyesinde düzenli basınç uygulayın. Bu egzersizi 5 kez tekrarlayın.

Gözlerinizi açın ve kaz ayağı kırışıklıklarınızı düzeltin

Göz çevresini yumuşatmak için 3 parmağınızı (işaret, orta ve yüzük parmağı) şakaklarınıza yerleştirin. 5 saniye boyunca orta düzeyde bir baskı uygulayarak cildinizi geriye doğru gerin. Daha fazla destek için başparmaklarınızı çene çizginizin altına yerleştirin. Bu egzersizi 5 kez tekrarlayın.

Gülümse çizgilerinizi azaltın ve yanaklarınızı sıkılaştırın

"Gülümseme çizgileri" olarak da adlandırılan nazolabial kıvrım, burun kanatlarınızdan başlayıp dudak köşelerine kadar uzanan bir ifade çizgisidir. Sıkılaştırıcı bir etki için yanaklarınızı harekete geçirirken nasıl pürüzsüzleştirilebileceği aşağıda açıklanmıştır  

Yanaklarınızı hava ile şişirin ve bu pozisyonu 5 saniye tutun. Ardından, her seferinde 5 saniye tutarak havayı bir yanaktan diğerine geçirin. Gülümseme çizgilerine odaklanmak için havayı ağzın üst kısmından ve ardından dudakların alt kısmından geçirin. Her pozisyonu 5 saniye tutarak bu egzersizi 5 kez tekrarlayın.

Egzersiz sırasında dudaklarınızın büzülmesini önlemek için (yeni kırışıklıklar oluşturmaya gerek yok!), pürüzsüz tutmak için parmağınızı ağzınızın üzerine koyabilirsiniz.

Yüzünüzün ovalini yeniden çizin

Yüzünüzün ovalindeki sıkılık ve belirginlik kaybı, yaşlanmanın ilk belirtilerinden biridir. Tonlu ve net konturları doğal olarak bulmak için işte basit bir egzersiz. 

Yüzün ovalini kapatmak için iki elinizi çenenizin altına götürün. Nefes alın. Ardından ellerinizle direnç gösterirken başınızı öne doğru eğin (dirseklerinizi masaya dayayabilirsiniz) ve nefes verirken 5 saniye bu pozisyonda kalın. 5 kez tekrarlayın.

Günlük yüz yoga seansınıza ek olarak, cildinizin ihtiyaçlarına uygun özel bir cilt bakımı rutini uygulamayı unutmayın.  

Elmacık kemiklerinizi ve yanaklarınızı kaldırın

Oyulmuş elmacık kemikleri için havayı ağzınıza çekin ve yanakları balon gibi şişirin, pozisyonu 10 saniye tuttuktan sonra nefes verin ve yanaklarınızı ağzınıza çekin. On saniye daha pozisyonda kalın ve 20 kez tekrarlayın

Dudaklarınızın üzerindeki “barkodu” azaltın

Üst dudakta oluşan küçük dikey kırışıklıkları biliyor musunuz? "Barkod" olarak da bilinen bu kırışıklar kadınların en nefret ettiği kusurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Oluşumunu engellemek için, işaret parmaklarını ağza sokun ve hareketi kaslarla engellemeye çalışırken dışarı doğru çekin; pozisyonu en az on saniye basılı tutun ve seans başına 20 kez tekrarlayın. Ardından, önce alt dudağa ve ardından üst dudağa belirli egzersizler uygulayın.

Dekolte Kırışıklıkları ile Mücadele

Özellikle risk altında olan diğer bir bölge de boyun ve dekoltedir. Bununla birlikte, kendinizi genç ve kadınsı tutmak o kadar da zor değil. Aslında, ağzınızın köşelerini aşağı çekerek kararlı bir şekilde gülümsemek yeterlidir. Sonra, boyun kaslarınızı gerilene kadar ağzı açmaya çalışırken elinizi çenenin altına koyun. Pozisyonu 10 saniye tutun ve her gün en az 20 kez tekrarlayın.

 

Yüz Yogasının Faydaları Nelerdir?

Yüz yogasının sadece yüz üzerinde değil, aynı zamanda ruh hali üzerinde de faydalı etkileri vardır. Aynaya bakmak ve kendi yansımanızı gözlemlerken keyif almak aslında stresi ortadan kaldıran ve özgüven seviyesini yükselten güzel bir özgüven aşısıdır.

Son olarak, yüz yogasının bir tür doğal yüz germe olduğu ve cerrahi müdahale gerektirmemesi avantajı da göz ardı edilmemelidir. Sonuç olarak, uygulama yoluyla bazı estetik kusurların da düzeltilebileceğini eklemek gerekir. Sizler için yüz yogasının faydalarını detaylandırdık, buyurun okumaya devam edin;

1.Daha parlak bir cilt

Yüz yogası egzersizleri, mikro sirkülasyonu uyarır ve hücrelerdeki oksijen dolaşımını teşvik eder, bu da cildi daha dengeli, aydınlık ve eşit hale getirir. Nefes çalışması aynı zamanda duyguların daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunur ve daha yumuşak bir görünüm ve yüz hatları için yüzü dingin ve sakin bırakır.

2.Azaltılmış kırışıklıklar ve dolgun cilt

Zamanla ve azalan doğal kolajen rezervleriyle cildiniz sarkar, tonunu kaybeder ve kırışıklıklar derinleşir. Yüz yogası egzersizleri, hem kasları hem de kollajen ve elastin üretimini uyarma avantajına sahiptir. Böylece düzenli olarak uygulandığında bu teknik cildin daha tonlu olmasını, daha az yorgun bir yüze sahip olunmasını, hatların pürüzsüzleştirilmesini ve kırışıklıkların derinliğinin gözle görülür şekilde azaltılmasını mümkün kılar. 

3.Stresi azaltır 

Yüz yogası bir rahatlama anıdır. Vücuda ve zihne iyi gelir, stresi azaltmak için sinir sistemi üzerinde hareket ederken yüz kaslarını gevşetir.

 

Yüz Yogası Yapmaya Ne Zaman Başlanmalı?

Yüz yogasının özellikle belli bir yaşa ulaşmış ve zamanın etkilerini yüzlerinde görmeye başlamış kişiler için uygun olduğunu söylemeye gerek yok. Ancak bu, kırışıklıklar ve hoş olmayan belirtiler ortaya çıkmadan çok önce uygulamaya başlamanın tavsiye edildiği anlamına gelmez; Kaslar hala formda ve cilt gerginken hareket etmek, yüz kas sisteminin eğitimli kalmasını sağlayarak doğal yapısal bozulmayı önler.

Yüz yogasının etkinliği artık dermatologlar ve plastik cerrahlar gibi medikal-estetik sektörünün önde gelen uzmanları tarafından da kabul edilmektedir. Tavsiyemiz, eğer fırsatınız varsa, 30 yaşından itibaren uygulamaya başlamanızdır; İlk sonuçlar, günün herhangi bir saatinde yapılabilecek birkaç haftalık sürekli egzersizlerden sonra elde edilir.








 

Etiketler: Dermojet
Mart 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR