Vücut Losyonu Nedir, Ne İşe Yarar?

Vücut Losyonu

Vücut Losyonu Nedir?

Yüz cildinizi temizlemek, gözenekleri tıkayan ve düzensizlikler oluşturan kalıntı ve makyajdan kurtulmak için günlük bir alışkanlıktır. Bununla birlikte, bir temizleyici, epidermisin derinliklerine gömülü olan tüm safsızlıkları ortadan kaldırmaz. Bu nedenle cildinizin temizliğini daha derinlemesine ve etkili bir şekilde temizleyen bir tonik losyon uygulaması ile tamamlamanız önemlidir. Her cilt tipinin ideal tonik losyonu vardır... Cildinize en uygun losyonu biliyor musunuz?

Başlangıç ​​olarak, tüm tonerlerin amacı aynıdır: yüzünüzü bir sonraki adım olan nemlendirmeye hazırlamak için cildinizde bulunan son makyaj kalıntılarını ve safsızlıkları gidermek. Ek olarak, diğer ürünlerin en kabuklu kirlerini ve kalıntılarını ortadan kaldırır, cildin pH'ını yeniden dengeler, mikro sirkülasyonu uyarır ve her cilt tipine özgü sebumu düzenler. Yüz için tonik bir losyonu güzellik ritüellerinize dahil etme fikrine hâlâ ikna olmadınız mı? Bu ürünleri ne gibi faydalar sağladığını öğrenin.

  • Her gün 6 milyon kişi vücut losyonu kullanıyor.
  • Vücut losyonu 1 yıl boyunca faydaları ile zenginleştirilmiş bir şekilde bozulmadan kalabilir.
  • Cilde uzun süreli nem sağlar
  • Cildi korur
  • 7 güne kadar bakım hissi bırakır.
  • Bir vücut losyonu, cildi kurumaya karşı korur ve banyodan veya duştan sonra onu değerli bir bakım kozasıyla sarar. Baştan ayağa yumuşak ve kadifemsi bir cilde sahip olmayı kim istemez? Tabii ki doğru vücut losyonunu bulmanız şartıyla. Burada her şeyi açıklayacağız! Okumaya devam edin!

    Her cildin çok özel ihtiyaçları vardır ve bunlara karşılık gelen aktif bileşenlerle en büyük dikkatle tedavi edilmesi gerekir;

    Kuru ciltler için nemlendirici losyon

    Kırılgan ve aynı zamanda hassas olan kuru cilt, soğuk, uygun olmayan bakım ve hatta kirlilik nedeniyle değişen cilt bariyerinden mustariptir. Sonuç olarak, cildin gergin hissetmemesi için tatmin edilmesi önemli olan günlük bir su ihtiyacı vardır. Cildi yeniden nemlendirebilen ve rahatlatabilen bir losyon seçerek işe başlayabilirsiniz. Hoş olmayan "timsah derisi" etkisini önlemek için sabah ve akşam çok dikkatli bir şekilde losyonu vücudunuza uygulamalısınız.

    Yağlı, leke eğilimli ciltler için arındırıcı losyon

    Yağlı cilt genellikle kusurlara eğilimliyse, mutlaka kurutulması gerekmez, bunun yerine yeniden dengelenmesi gerekir. Bunu yapmak için, gözenekleri sıkılaştırmanın yanı sıra donuk ten rengini düzene sokan arındırıcı bir losyon kullanmanızı öneririz. Günün sonunda T-bölgesi disko topu etkisinden kaçınmak için cilt tipinize uygun losyon sevmekten çekinmeyin.

    En hassas ciltler için yatıştırıcı losyon

    Tahriş, kızarıklık, egzama… Hassas cildin tüm bu küçük rahatsızlıkları çoğu zaman bir  rahatsızlık hissine yol açabilir. Dermatologlar, onları rahatlatmak için anti-inflamatuar aktif bileşenlerle formüle edilmiş yatıştırıcı bir losyon sürmenizi ve fazlalığı parmaklarınızla hafifçe vurmanızı tavsiye ediyor.  Sizlerde hassas cilde sahipseniz en yakın marketten kendinize yatıştırıcı bir losyon hediye edin. Cildiniz size teşekkür edecek….

    Donuk ve pürüzlü ciltler için ışıltılı losyon

    Şehirde yaşadığımızda, kirlilik, yorgunluk, abur cubur ve bazen ışık eksikliği birleşerek tenimizi grileştirir ve düzensiz hale getirir. Bu rahatsızlıklarla mücadele etmek ve bir kez daha ışıltılı görünmek için, sabah ve akşam, ideal olarak hücre yenilenmesini hızlandıracak ve melanin oksidiyonunu azaltacak C vitamini bazlı bir parlaklık aktive edici losyon kullanmanızı öneririz. Daha sonra her aynaya baktığınızda, istemsizce iki kelime dökülecek ağzınızdan. Merhaba parıltı! 

     

    Vücut Losyonu Ne İşe Yarar?

    Vücut losyonu, dünyadaki en popüler güzellik bakım ürünlerinden biridir. Bir kremden daha sıvı, ciltte daha hafif ve sansasyonel bir şekilde bağımlılık yaratan bir sonuç oluşturur. Vücut losyonu almadan önce bilmeniz gerekenleri öğrenmek için lütfen okumaya devam edin.

    Vücut losyonları yağlar, su ve yumuşatıcıların bir karışımından oluşur. Tutarlılık, diğer seçeneklere göre daha kalındır. Bunun nedeni, %60 ile %70 arasında değişen su içeriğinin daha fazla homojenlik sağlamasıdır.

    Cilde nemlendirici bir güç uygularlar ve su kaybını engellemek için derinlemesine nüfuz ederler. Bu kremlerin ağır formülü, yüz cildi gibi hassas dokulara değil, kalın dermise hizmet etmek için tasarlanmıştır.

    Genel olarak vücut losyonlarını oluşturan maddeler doğadan gelir. Cilt koşullarını nemlendirmek, yumuşatmak ve rahatlatmak için seçilen özler arasında Hindistan cevizi yağı, çiçekler ve bitkiler öne çıkmaktadır.

    Bu losyonlar nemlendirici olabilir, yani cildin doğal yağlarını emer veya tutar. İşte bu vücut losyonlarının faydaları:

    Tahrişi önlerler: Kaşıntı veya kızarıklıklar, dermise yumuşaklık kazandırmak için günde birkaç kez vücut losyonu uygulanarak tedavi edilebilir.

    Parlaklık sağlar: Tıpkı cilt gibi, vücudun geri kalanının derisi de beslenmeye ihtiyaç duyar. Vücut losyonu kullanmayı alışkanlık haline getirdiğinizde, donukluğa neden olmadan, çekici, sağlıklı görünen bir cilde kavuşabilirsiniz.

    Ultraviyole (UV) ışınlarına karşı korurlar: Birçok vücut kremin markası, lekelenmeyi ve radyasyon hasarını önlemeye yardımcı olmak için güneş koruması içerir. Ancak tam anlamıyla güneş kremi yerine geçmediği unutulmamalıdır.

    Pürüzlü alanlar için idealdirler: Bacaklar, ayaklar, eller ve dirsekler vücudun diğer bölgelerine göre daha fazla kurur. Özellikle soğuk dönemlerde koyu kıvamlı vücut losyonları çıtır çıtır etkisini vücudun çatlamasını engellemeye yardımcı olur.

    Kendi kendine bronzlaşmayı uzatırlar: Losyonlar yeterince nemlendirerek kendi kendine bronzlaşmayı uzatmaya katkıda bulunur.

    Yağlı ciltleri tercih ederler : Yapışkan değillerdir, dolayısıyla yağlı ciltleri tercih ederler. Nitekim vücudun çok fazla hidrasyona ihtiyaç duymayan bir yerine losyon sürerken bir başka yerine krem ​​sürmek mümkündür.

     

    Vücut Losyonu Ne Zaman Kullanılır?     

    Anlayacağınız üzere ne kadar cilt problemi varsa o kadar da losyon var. Hepsinin ortak noktası nedir? Güzellik rutinimizin olmazsa olmazlarıdır. Çünkü bu losyonlar, aktif bileşenlerle yüklü olmanın ötesinde, epidermisi tedavileri daha iyi almaya (ve dolayısıyla sonuçlarını artırmaya) hazırlarken, aynı zamanda bazı temizlik ürünlerinde olduğu gibi yüzey aktif maddelerden kurtulmasına da yardımcı olur. Bu yüzden tereddüt etmeyin ve sabah ve akşam temiz cilde losyonunuzu uygulayın. Pişman olmayacaksınız!

    İyi Bir Losyonun Olmazsa Olmazları

  • Cilde yayılması kolay, hoş ve pürüzsüz bir kıvam
  • Bir kez uygulandığında kısa kuruma süresi
  • En az 24 saat süren nemlendirici etki
  • Ve son olarak, sabahları iyi bir ruh hali sağlayan incelikli ve taze bir koku
  •  

    Vücut Losyonu Kullanmanızın Yanında Bazı Öneriler

    Cildi içeriden tedavi ettiğinizde daha sağlıklıdır. Bu, tüm işi kremlere veya losyonlara bırakmamak anlamına gelir; Günde 1,5 ile 2 litre arasında su içmelisiniz ki bu pek çok kişinin henüz benimsemediği bir alışkanlıktır.

    Ayrıca iyi dinlenin. Günde en az 8 saat uyumak cilt sağlığına katkı sağlar.

    Cildin güzel görünmesine katkıda bulunan besinler arasında şunlar yer alır:

  • Salatalık
  • Somon
  • Papaya
  • Ispanak
  • Havuç
  • Kurutulmuş meyveler
  • Omega-3 Yağ Asitleri Yüksek Gıdalar
  •  

    Hangisini Seçmeli? Vücut Kremi mi Yoksa Losyon mu?

    Vücut kremi ve losyon, kuru cilde bakım yaparak ona yumuşaklık ve homojenlik verir. Günlük hidrasyon için losyonların uygulanması tavsiye edilir ; kremler yoğun hidrasyon gerektiren durumlar için ayrılmıştır. Bunun bir kural veya sınırlama olmadığını vurgulamak önemlidir.

    Cilt tipinize uygun alternatifi belirlemek için bir uzmana danışmanız ve seçim yaparken yaşadığınız kuruluğun şiddetini göz önünde bulundurmanız gerekebilir.

     

    Etiketler: Dermojet
    Nisan 27, 2023
    Listeye dön
    cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR