Tonik Nedir, Tonik Ne İşe Yarar?

Tonik

Tonik Nedir?

Tonikler, cilt bakım rutininin bir parçası olarak birden fazla rol oynayan sıvı bir bakım ürünüdür. Yüz temizleyicilerin geride bıraktığı kirleri giderir.

Cilt tipinize göre seçeceğiniz tonik losyona göre nemlendirme, koruma ve yatıştırma da yapabilir. Ayrıca cildin temizlendikten sonra nemlendiriciyi tamamen emmesine yardımcı olur.

Tonik losyon suya çok benzer, ancak cilt tipine bağlı olarak gül, çay ağacı, salisilik asit ve antioksidanlar gibi faydalı bileşenlerle doludur. İyi bir tonik, cildin pH'ını dengelemek ve sağlıklı ve parlak tutmak için hafif asidik bir pH'a (yaklaşık 5,5) sahip olmalıdır.

Tonik losyonunu cilt ve gözenek hazırlığı olarak düşünebilirsiniz. Cildi doğal asidik durumuna geri döndürür, safsızlıkları giderir ve takip eden bakım ürünlerini emmesine yardımcı olur. Kalitesiz tonik losyonlar, kuruluk, donukluk, akne ve hiperpigmentasyon gibi farklı cilt bakımı sorunlarına sebep olurlar.

 

Tonik Ne İşe Yarar?

  • Ana işlevi cildin doğal asitliğini yeniden dengelemek, temizleme sütü kullanımından sonra koruyucu ve eksiksiz bir cilt temizliğidir.
  • Tonik yüz için büzücü ve uyarıcı bir etkiye sahiptir, cildin savunmasını güçlendirmeye yardımcı olur ve epidermisi arındırırken kusurların ortaya çıkmasını önler. Ayrıca, her zaman yumuşak ve nemli olması için cildin doğru derecede nemlenmesini sağlar.
  • Yüz toniği ayrıca esneklik verir. Cilde hafifçe vurulduğunda dolaşımı uyarır, cildi sıkılaştırır ve esnekleştirir. Bu ürün sadece yüz temizliğini tamamlamak için kullanılmaz aynı zaman da bir makyaj ürünü ile diğerinin arasına püskürtülerek makyajın daha uzun süre kalıcı olmasına katkıda bulunur.
  • Yüz toniği, onu günlük güzellik rutini içinde vazgeçilmez bir ürün haline getirmeye katkıda bulunan birçok niteliğe sahiptir.
  • Yüz toniğinin özelliği, basit günlük hareketlerle cildi daha sağlıklı, temiz ve parlak hale getirmektir.
  • Yüz toniği, ciltteki tüm kirleri, temizleme sütü ve makyaj temizleyici kalıntılarını temizlemenizi ve cilt gözeneklerini kapatmanızı sağlar.
  • Toniği kullanmanın bir diğer avantajı da derinin nemlenmesi nedeniyle cildin aydınlanmasıdır.
  • Aktif bileşenleri, genişlemiş gözenekler üzerinde önemli bir arındırıcı, aydınlatıcı ve sıkılaştırıcı etki göstererek aşağıdakileri yapmaya hazır bir doku yararına onu tazeler:
  • Yüz toniğinin güçlü yanı, şüphesiz, sonradan uygulanan yüz kremlerinde bulunan bileşenlerin etkinliğini güçlendirme yeteneğidir, çünkü emilimini kolaylaştırır ve kozmetik aktif bileşenlerin nüfuz etmesini kolaylaştırır.
  • Tonik, aşağıdaki amaçlara hizmet eden çok işlevli bir kozmetiktir:
     
  • Komple yüz temizliği yapar
  • Temizleyici izlerini ve makyaj kalıntılarını çıkartır.
  • Epidermisi yumuşatır.
  • Cildinizi tazeler ve yumuşatır.
  • Hassas ve narin cilt varlığında bir dekonjestan eylemi gerçekleştirir.
  • Sebum üretimini düzenler.
  • Genişlemiş gözenekler üzerinde büzücü bir eylem gerçekleştirir.
  • Hücre yenilenmesini teşvik eder.
  • Komedonların ve siyah noktaların oluşmasından sorumlu olan kir ve toz birikintilerini ortadan kaldırarak epidermisi arındırır.
  • Bunu Bilmekte Fayda Var

    Yatmadan önce kullanılan tonik, cildi gece uykusuna hazırlar ve uyku sırasında terlemeyi optimize eder.

     

    Tonik Nasıl Kullanılır?

  • Yüz toniği bir pamuğa birkaç damla dökülerek ve hassas hareketlerle yüze geçirilerek cilde uygulanır.
  • Yüz toniği yüzü bir temizleyici ile temizledikten ve makyajı tamamen çıkardıktan hemen sonra uygulanmalıdır.
  • Yüz mükemmel bir şekilde temizlendikten sonra, yüz toniğini bir pamuğa birkaç damla dökerek göz çevresinden ve burundan başlayarak elmacık kemiklerine doğru hassas hareketlerle yüze uygulanır.
  • Bu kozmetiği kullanmak için en uygun zamanlar sabah ve akşam vakitleridir.

  • İlk durumda ürün, cildi makyaj için hazırlamanıza izin verirken aynı zamanda ikinci durumda, uyumadan önce makyajınızı tamamen temizlemenize olanak tanır.
  • Bazı hassas doğal bazlı tonikler, genel olarak kullanımları yüzü güneş ışığına karşı hassaslaştırsa bile gün boyunca uygulanabilir.
  • Tipik bir sıvı kıvamına sahip olan tonik, küçük miktarlarda uygulanmalı ve yüzün merkezinden başlayıp dışına doğru devam eden dairesel hareketlerle sürülmelidir.
  • Gözdeki şişlik ve yorgunluk belirtilerini ortadan kaldırmak için göz kapaklarına sadece seyreltilmiş ve su bazlı formülasyonlar uygulanabilir.
  • Tonik, işlevlerini en iyi şekilde yerine getirebilmesi için cilt ile temas halinde kalması gerektiğinden asla durulanmamalıdır.
  • En iyi ürünler ciltten biraz daha asidik bir pH'a ve %100 doğal bir bileşime sahiptir.

     

    Cilt Tipine Göre Tonik Seçimi Nasıl Olmalı?

    Normalde yüz toniği seçmek için cildinizin özelliklerini temel almalısınız:

    Normal bir cildiniz varsa: Normal cilt sağlıklı cilttir ve korunması ve doğal nemini koruması gerekir. Bu durumda, cildinizi koruyacak ve işlevlerini zaman içinde değişmeden sürdürmesine yardımcı olacak bir nemlendirici tonik işinizi görecektir.

    Kuru cildiniz varsa: Pek çok ihtiyaca sahip olan kuru cilt, cilt bakımının tüm aşamalarının doğru bir şekilde yapılmasına ihtiyaç duyar. Tonik hiçbir koşulda atlanamaz. Açıkçası, cildin nemi mümkün olduğunca korumasına ve kızarıklık ve pullanmayı önlemesine yardımcı olmak için tercihen iki fazlı olmak üzere nemlendirici ve yatıştırıcı bileşenler içeren toniklerden bir tanesini seçmeniz gerekecektir.

    Karma ve yağlı bir cilde sahipseniz: Bu cilt tipinin özel ihtiyaçları vardır çünkü her zaman aşırı sebum üretiminden kaynaklanan genişlemiş gözeneklere, siyah ve beyaz noktalara ve sivilcelere sahip olma eğiliminde olacaktır. Bu durumda, sebum üretimini düzenlemenin yanı sıra gözeneklerin boyutunu küçültecek olan sıkılaştırıcı bir tonik kullanmak gerekli olacaktır; kusurları da tedavi eder. Bu nedenle, tavsiyemiz bu adımı atlamamanızdır, çünkü cildiniz bunun eksikliğinden zarar görür.

    Hassas cildiniz varsa: Cildiniz kolayca kızarma eğilimindeyse, ne kadar az ürün kullanırsanız o kadar iyidir; çok fazla yüklemek, farkındalığı daha fazla artırma riskini alır. Bunun yerine, yalnızca temel ürünleri (temizleyici, toner ve krem) içeren bir cilt bakımını tercih edin. Artık toniğin ne için olduğunu bildiğinize göre, her zaman içinde alkol veya parfüm izi olmayan yatıştırıcı bir toniği seçin. Doğru ürünü bulursanız, cildiniz size teşekkür edecek!

    Zamanla işaretlenmiş cildiniz varsa: Bu durumda kırışıklıklarımız ve cilt lekelerimiz olacaktır. Bu nedenle, yapılacak doğru seçim, birden fazla işlevi yerine getiren yaşlanma karşıtı bir ürün kullanmaktır. Hem cildi derinlemesine nemlendirmek hem de hücreleri daha çok çalışmaya teşvik etmek için doğru toniği seçmenizi öneririz. Amacınız kırışıklıklar ve lekelerle savaşmaksa tonikten vazgeçmeyin!

    Evde Yüz Toniği Hazırlamak için İpuçları

    Doğa her zaman yanımızda. Ve yüz için tonik söz konusu olduğunda bile bize yardımcı oluyor: Aslında onu evde hazırlamak mümkün. Sonuç ne mi? Güzelliğinizin müttefiki olan %100 organik bir tonik... Birazdan size önemli tavsiyelerde bulunacağız. Lütfen okumaya devam edin;

    Papatya toniği : Bir miktar papatya çiçeğini kaynar suda yaklaşık bir saat demlenmeye bırakın, ardından birkaç damla elma sirkesi ekleyin ve karışımı buzdolabında saklayın. Soğuk olduğunda yüzünüzü temizlemek için kullanabilirsiniz. Bu tonik hassas ciltler için idealdir.

    Limonlu tonik: Karma veya yağlı cilde sahip olanlar bu doğal toniği evde sadece birkaç dakikada hazırlayabilir. 250 ml suya sıkılmış bir limonun suyunu ekleyin ve normal temizlemeden sonra yüzünüze uygulayın.

    Yeşil çay toniği: Kaynar suda demlemek için iki poşet yeşil çay kullanın. Yüze uygulamadan önce karışımı soğumaya bırakın.

    Gül suyu toniği: Hazır aldığınız ve doğal olduğuna emin olduğunuz gül suyu olduğuna inandığınız bir gül suyu toniğini cildinizi temizledikten sonra yüzünüze uygulayın. Cildinizin sıklaştığını görünce bize teşekkür edeceksiniz.

    Etiketler: Dermojet
    Mart 29, 2023
    Listeye dön
    cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR