Saç Kremi Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Saç Kremi

Saçlarımız sadece başın tepesinde belirgin bir şekilde yerleştirilmiş güzel bir süs değildir, aynı zamanda vücudumuzun sağlık durumunun ilk belirtilerinden birini temsil eder ve tüm vücuttaki saçlarla birlikte çok önemli bir işlevi yerine getirir: Yaşamsal (insan vücudundaki kılların çoğunluğu aslında baş, koltuk altı lenfatik ganglionlar, üreme sistemi gibi önemli bölgelerde bulunur...) gerilimi ve ısıyı dağıtır.

Her şeyden önce şunu söylemek gerekir ki saç yıllarca süren ve yaşam boyunca birkaç kez tekrarlanan, tamamen normal, sürekli bir büyüme, durma ve düşme döngüsüne tabidir. Doğal yenileme sürecinin bir parçası olarak günde yüz saç telinin (bizde yaklaşık 100.000 tane var) dökülmesi de tamamen normaldir. Ancak düşme zamanla çoğaldığında ve uzadığında genel bir sorun ortaya çıkar. Bizim için bu kadar önemli olan saçlarımızı, gerekli bakımla büyümesini destekleyebiliriz. Bunlardan birisi de saç kremini saçımıza sürmemiz.

 

Peki Saç Kremi Nedir?

Saç kremi erkek ve kadınların en çok kullandığı saç bakım ürünlerinden biridir. Saç kremi özünde basit hareketlerle ve minimum işlem süreleriyle saçın tüm boyunu açıp yumuşatmaya yarayan bir üründür. Kuru veya bakımsız saçların yanı sıra yağlı kökler ve solmuş uçlar için de bir müttefiktir. 

 

Saç Kremi Ne İşe Yarar?   

Strese ve oldukça sık agresif tedavilere rağmen sağlıklı, parlak ve parlak kalması için saçınıza bakmak cilt kadar önemlidir. Bu bağlamda, saç tipinize en uygun ürünlerle bütünleştirerek, genellikle yüz ve vücut için yaptığımız gibi saçımıza da gerçek bir güzellik rutini ayırmamız uygun olur.

Saçımızın bakımı için asla eksik edilmemesi gereken ürünler arasında saç kremi vardır: organik, doğal veya sentetik formülasyonlarla karakterize edilmiş, her zaman ihtiyaçlarınıza göre seçilmelidir. 

Saçınıza uygun bir saç kremi uygulamayı seçmek de güzelliğini artırır. Saç kreminin estetik faydaları çoktur:

  • Mat saçlar için yenilenmiş parlaklık;
  • İnce veya düz saçlar için hacim ve yapı;
  • Yıpranmış saçlar için temiz uç.
  • Yağlı saçlara sahip olan kişilerin saç kremi kullanmadan da yapabileceklerini bilmelisiniz. Ancak saç kremi doğal olarak sebum tarafından korunan kökleri yağlamamak için uçlara daha fazla uygulanmalıdır.
  • Saç kremi saçı pürüzsüzleştirerek daha kaygan olmasını sağlar. Böylece saç kremi çok iyi bir dolaşık açıcıdır. Düğümleriniz üzerinde çok çalışmanıza ve saçınızı tarayarak zarar vermenize gerek yoktur. Ayrıca saç derinizi daha az tahriş etmenize yardımcı olur.
  • Saçınızı tararken daha az kuvvet de kırılmayı veya saç dökülmesini sınırlamaya yardımcı olur. Kısacası saç kremi uzun, kuru, kıvırcık ya da sık sık karışan saçları olan kişiler için oldukça faydalıdır


  • Saç Kremi Nasıl Kullanılmalıdır?

    Saç kremini kullanmak oldukça basit: Her şeyden önce klasik yıkama ile işe başlayın. Saç tipinize özel bir şampuan kullanın. Cilde iyice masaj yapın ve tüm köpük izlerini gidermek için ılık suyla durulayın. Bu noktada balsam uygulanır. Hafif havluyla nemi alınmış saçlarda (hiçbir zaman tamamen ıslak olmamalıdır): saçı ağırlaştırmamak için, belki bir tarak yardımıyla, saça yeterince dağıtılmış küçük bir saç kreminin yeterli olduğunu unutmayın. Kremi iyice dağıttıktan sonra, birkaç dakika etki etmesi için bırakın ve ardından herhangi bir kalıntı yok olana kadar tekrar durulayın. Saçı bir havluyla kurulayın. İşte muhteşem saçlara kavuşma rutini bu kadar basit.

     

    Saç Kremi Ne Zaman Kullanılır?

    Saçlarımız da tıpkı cildimiz gibi sürekli olarak kir ve her türlü saldırı ile temas halindedir: güneş, toz, kirlilik, boyama, tarana vb.  Bütün bunlar saçlarınızı ayıflatır ve düzenli olarak uygun bir şampuanla yıkamanız gerekir.  Saç kremi, saçınızı nemlendirmek ve bu dış etkenlere karşı korumak için bu saç bakımı rutinini tamamlar.

    Saçınız donuk, kırılgan veya dokunulduğunda pürüzlüyse, bir saç kremine ihtiyacı vardır. Haftada bir ila üç kez uygulama, ışıltılarını geri kazanmaları için yeterlidir. Kıvırcık, kuru ve yıpranmış saçların gece boyunca, tercihen haftalık olarak bırakılması gereken bir maske ile derinlemesine nemlendirilmesi gerektiğini de bilmelisiniz.


     

    Hangi Saç Kremini Seçmeli?

    Saçınıza tamamen saygı duyarak mümkün olan en doğal formülasyona sahip bir saç kremi seçmek her zaman çok önemlidir. Ancak herhangi bir silikonun varlığının ürünün kendisini sağlığınız için zararlı yapmadığı da doğrudur, sadece tamamen hafifletici etkisi vardır. 

    Seçimimizi yaparken, her şeyden önce saç tipinizi, üzerinde yapmak istediğiniz etkiyi ve saç kreminin doğası göz önüne alındığında, elde etmek istediğiniz etkileri sınırlı da olsa dikkate almalısınız.

    Normal saçlar için saç kremi

    Piyasanın sunduğu geniş teklifler arasında, normal saçlara sahipseniz en uygun seçim, formülasyonunda Aloe vera ve keten tohumu yağı gibi değerli ve doğal elementler içermesi muhtemel bir saç kremidir. Aslında, her ikisinin de çok yüksek bir yumuşatma ve düzenleme gücü vardır, bu da ürünü kolayca tartılmaya eğilimli ince telli, kırılgan ve düzenlenmesi gereken bukleler için bile uygun hale getirir.

    Donuk veya yağlı saçlar için saç kremi

    Limon veya biberiye esansiyel yağlarının varlığı, saç kremini donuk veya oldukça yağlı saçlarda kullanıldığında mükemmel kılar, çünkü her iki yağın da kafa derisi üzerinde büyük bir parlatıcı ve arındırıcı gücü vardır. Özellikle biberiye esansiyel yağı, kafa derisine uygulandığında (şampuanla uygun şekilde seyreltilmiş olarak) ve dolaşımı ve dolayısıyla saç foliküllerini uyarmak için yeterince masaj yapıldığında saç büyümesini de uyarır.

    Kuru, kırılgan ve işlem görmüş saçlar için saç kremi

    Çok kuru, kırılgan, yıpranmış ve sık sık işlem görmüş, renklendirilmiş ve/veya ağartılmış saçlarınız ve beraberinde çok miktarda kırılmış saç uçlarınız varsa iyi bir saç kremi seçmeniz önerilir. Argan, Hindistan Cevizi ve badem gibi besleyici yağların yüzdesi uğraştığınız ürün türü göz önüne alındığında oldukça hafif bir şekilde olsa da saç telini besler, dokunuşu daha yumuşak ve kesinlikle daha disiplinli hale getirir.

    İnce saçlar için saç kremi

    İnce, düz saçlarınız olduğunda, saç kremi seçimi karmaşıktır, çünkü çabuk yağlanma eğiliminde olan saçı ağırlaştırmamalıdır. Saçınıza acim eklemek için formüle edilmiş bir hafif saç kremi seçin.

    Kıvırcık dalgalı saçlar için saç kremi 

    Saçlarınız doğal olarak dalgalanıyor ama hava nemlenir nemlenmez bukleleriniz bozuluyor mu? Hem oldukça kuru ama bazen çok çabuk mu yağlanıyorlar? Kıvırcık değil, dalgalı saçlar için özel ibaresi bulunan bir nemlendirici saç kremi seçmeniz gerekir.

    Kıvırcık ve/veya kalın saçlarınız için saç kremi

    Kıvırcık saçlar sıklıkla kurursa, bunun nedeni, rolü saç lifini korumak olan sebumun boydan boya dolaşmakta güçlük çekmesidir. Buklelerinizin esnekliğini bozmadan herhangi bir kırılmadan kaçınmak için, derinlemesine nüfuz edecek ve 5 dakika bekleteceğiniz ultra besleyici bir saç kremine ihtiyacınız var. Daha da iyisi üşengeç insanlar için ideal, sprey ve durulanmayan formdaki dolaşık açıcı saç kremleride mevcuttur.

    Boyalı saçlar için saç kremi

    Renklendirmenizi koruyan özel bir saç kremi kullanmak isterseniz, piyasa formülasyonunda renkli bir bileşen içeren ve renklendirmenin yansımalarını güçlendirerek daha uzun süre değişmeden kalarak ve herhangi bir şeye rağmen renklendirmeyi güçlendiren şampuan sonrası ürünler piyasada bulunmaktadır. Normalde bu tip balsamlar, özellikle ürünün kendisinde bulunan pigmentler açısından doğal değil, sentetik kökenli olma eğilimindedir.

    Etiketler: Dermojet
    Aralık 30, 2022
    Listeye dön
    cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR