Bronzlaştırıcılar Ne İşe Yarar?

bronzlaştırıcılar ne işe yarar

Son yıllarda güneşin zararlı etkilerine maruz kalmak istemeyen bireyler bronzlaştırıcılara başvurmaya başladı. Uzun süre güneş altında vakit geçirmek zorunda kalmadan bronz bir tene sahip olmak mümkün. Ayrıca bronzlaştırıcı kremler açık tenli olup, istediği tona ulaşamayanlar tarafından da tercih ediliyor. Cildini koruyarak kavruk bir tene sahip olmak isteyenler için oldukça ideal.

Günümüzde solaryum gibi yöntemler, mevsim fark etmeksizin cildin koyu bir tona ulaşmasını sağlıyor. Bronz cilt güzelliğe ve estetiğe hitap ettiği kadar sağlıklı bir görünüm de katıyor. Ancak gerek güneş ışıkları gerekse solaryum, sürekliliği olduğunda cildi yorar ve yıpranmasına sebep olur. Bronzlaştırıcılar ise hem hızlı hem de sağlıklı koyulaşma imkânı sunuyor.

 

Bronzlaştırıcı Nedir?

Bronzlaşma, güneşten veya solaryumdan yayılan ultraviyole ışınların, cilt üzerinde fizyolojik tepki vererek koyulaşmaya sebep olmasıdır. Bu kararma işlemi sırasında vücudu fazla güneş ışınlarından koruyan melanin salınımı veya artışı gerçekleşir. Günümüzde estetik, güzellik, cilt sağlığı veya doğal D vitamini takviyesi için tercih edilebiliyor. Bu süre zarfından mutlaka koruyucu kremlerden destek alınmalıdır.

Hem UV ışınlarına daha az maruz kalmak hem de koyulaşmak isteyenler için bronzlaştırıcılar öne çıkıyor. Böylelikle cilt yanığı, kızarıklık veya su toplaması gibi zararlı etkilerden korunabilmek mümkündür. Sağlık için herhangi bir sorun teşkil etmeyen bu ürünler, cildin üst kısımdaki tabakasına etki eder. Cilt yüzeyinin eşit şekilde bronz ton almasını sağlar.

Çok sayıda marka, farklı kalite ve fiyat aralığında bronzlaştırıcı sprey veya kremler bulabilirsiniz. Ürün seçiminizi yaparken güvenilir ve kaliteli olduğuna dikkat etmelisiniz. Vücudumuzun dış dünya ile ilk temasını sağlayan cildimiz yapay ürünlere karşı oldukça hassastır. Bu sebeple cilt tipinize ve yaşınıza uygun bir bronzlaştırıcı tercih etmelisiniz.

Güneşe karşı hassas cilt yapısına sahip olanlar veya açık tenliler için bronzlaştırıcılar ideal ürünlerdir. Düzenli olarak kullanıldığı takdirde sağlıklı ve dengeli koyu bir tene ulaşılmasını sağlar. Yoğun şekilde güneş ışınlarına maruz kalacaksanız mutlaka öncesinde bir koruyucu krem kullanmalısınız. Bronzlaştırıcı kremler ile güneş kremlerinin birlikte kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur.

 

Bronzlaştırıcının Faydaları Nelerdir?

Günümüzde çok sayıda bronzlaştırıcı ürün ve kullanım biçimi vardır. Cilt tipinize ve hassasiyetinize uygun bir ürün seçerek maksimum fayda görebilirsiniz. Ayrıca kullanım sıklığı, süresi, yöntemi açısından da kişisel bir kullanım şekli yaratabilirsiniz. Güneş kremi, nemlendirici, bakım solüsyonları gibi ürünlerle birlikte kullanarak daha fazla yarar sağlayabilirsiniz.

Bronzlaştırıcı sprey ve kremlerin başlıca faydaları;

  • Daha az ultraviyole ışınlara maruz kalmayı gerektirdiği için yanık, kızarıklık gibi cilt rahatsızlığı riskini azaltır. Güneş yanıklarına bağlı olarak oluşan su toplamalarını önler.
  • Güneş ışığı ile fazla temas eden ciltler, zamanla yıpranarak deformasyona uğramaya başlar. Bronzlaştırıcı kremler cildinizin hızlı yıpranmasını önler ve yaşlanmayı geciktirir.
  • Cildinizin bronzlaşırken yer yer ton farklılıkları oluşmasını engeller. Daha sağlıklı bir koyulaşma imkânı sağlar.

Mağazalarda renkli ve şeffaf formlarda bronzlaştırıcı ürünler bulabilmek mümkündür. Genellikle beyaz veya krem renkli ürünler cildinize ne kadar sürdüğünüzü kontrol etmenize yardımcı olur. Ayrıca cilt renginize uygun tonlarda kremler de bulabilirsiniz. Bronzlaştırıcılar doğru kullanıldığı takdirde geleneksel yöntemlerden çok daha sağlıklı ve etkili sonuç verirler.

 

En Uygun Fiyatlarla Bioderma Photoderm Bronz Kuru Yağ Spf30 200 ml Satın Almak İçin TIKLA!

 

Bronzlaştırıcı Nasıl Kullanılmalı?

Köpük, sprey veya krem gibi formlarda karşılaşabileceğiniz bronzlaştırıcılar, cilt yüzeyine sürülerek uygulanır. El yardımı ile güneşle temas edecek tüm noktalara eşit şekilde yedirilmeli, sürülmeyen yer bırakılmamalıdır. Atladığınız yer kalmaması için ayaklardan başlayarak, eklem bölgelerini atlamadan üst kısımlara doğru sürmelisiniz. Bazı küçük noktalara dikkat ederseniz daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Bronzlaştırıcı kullanırken dikkat etmeniz gereken ipuçları;

  • Bilinirliği olan, kaliteli ve size uygun bir bronzlaştırıcı ürün tercih edin.
  • Cildin üst tabakasında yer alan ölü deri ve hücrelerden kurtulmak için peeling işlemi yapın. Cilt tipiniz için uygun olan bir temizleyici tercih ederek bedeninizin daha rahat nefes almasını sağlayın.
  • Bronzlaştırıcı ürünü kullanmadan 20-25 dakika önce cildinize güneş kremi uygulayın ve emmesini bekleyin. Ayrıca kuru bir cilde sahipseniz uygulama öncesi nemlendirerek daha yüksek verim sağlayabilirsiniz.
  • Güneşlenme sırasında ara ara hareket eder veya yürürseniz daha etkili olacaktır.
  • Güneşlenme işleminin ardından cildinizi banyo yaparak temizledikten sonra bakım kremleri, solüsyonlar veya bakım kürleri uygulayın.

Tüm anlatılanlara dikkat ederek daha sağlıklı, dengeli ve uzun süre etkili bir bronzlaşma deneyimi yaşayabilirsiniz. Aniden kararmak ve cilt soyulması yaşamak yerine yavaş yavaş koyulaşmak daha doğru bir yöntemdir. Bronzlaştırıcı ürünler kavruk bir tene ulaşmanın en doğru yöntemini sunarlar.

Etiketler: dermojet
Mayıs 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR