Bebeklerde Pişik Neden Oluşur?

Bebeklerde Pişik ve Bebek Pişik Kremi

Bebeklerde pişik oluşumu en sık rastlanan durumdur. Pişik yüzünden bebekler sürekli huysuzlanır ve ağlar. Ebeveynler böyle durumlarda çok fazla endişelenmektedir. Bu yazımızda ebeveynler için pişiğin ne olduğunu, pişik durumunun neden oluştuğunu, nasıl önlendiğini ve nasıl geçtiğini inceleyeceğiz.

Bebeklerde pişik oluşumu emzirme döneminde genellikle karşılaşılan bir durum haline gelmiştir. Günlük bakımın eksik yapılması halinde de yine pişik sorunu ile karşıya karşıya kalınabiliyor.

Pişik sürtünmenin olmadığı bir bölgede ortaya çıksa da kaşıntıya neden olduğu için bölgeyle sürekli temas ediliyor. Bu temas sonucunda eğer pişik tedavi edilmezse deride dökülmeye neden olabiliyor. Derinin dökülmesi sonucu da yaralar ortaya çıkıyor.

Bebek Pişik Kremleri En Uygun Fiyatlarla Dermojet'te!

 

Pişik Nedir?

Pişik, havasız kalan insan cildinin yapısının bozulmasıdır. Yapısı bozulan insan cildi kızarık bir hal alır. Bu kızarık olan yer normalden daha hassas olur ve temas halinde acı verir.

Sadece bebeklerde pişik oluşumu meydana gelmemektedir. Yetişkinlerde de vücutta nemli kalan bölge pişik riski taşımaktadır. Ayrıca yetişkinlerin cildinde amonyak etkisi olan sıvı teması da yine pişiğe neden olmaktadır.

 

Bebeklerde Pişik Neden Oluşmaktadır?

Bebeklerde pişik oluşumunun ilk nedeni bebeğinizin bakımını düzenli olarak yapmamaktır. Bebeklerin cildi hassas olduğu için temizliklerin sık sık yapılması gerekmektedir.

Bebeğinizin idrarı veya dışkısının bebek bezinde uzun süre durması bebeklerde pişik oluşumunun nedenleri arasındadır. Cilde temas eden dışkı ve idrar, cildi tahriş eder devamında pişik ve mantar oluşumuna neden olur.

Uzun süre bebeğinizin bez giymesi bebeklerde pişik oluşumuna sebep olur. Pişik oluşumunun nedenleri arasında havasızlık da bulunmaktadır. Havasızlık sonucu cilt nemlenir pişik oluşumu başlar.

Bebek cildine çok fazla alkollü mendil sürmek ciltte tahrişe, daha sonrasında ise bebeklerde pişik oluşumuna neden olacaktır. Bebeklerin cildi normal yetişkin insanlardan çok daha farklıdır. Bu yüzden alkollü mendillere karşı dayanıksızdır.

Kokusu güzel olduğu için kokulu bez kullanmak bebeklerde pişik oluşumuna neden olmaktadır. Parfümlü bezlerin içerisinde alkol vardır. Bu alkol bebeğin cildine zarar verir.

Çok kalın ve kat kat giysiler giydirmek bebeklerinizin cildinin hava almamasına neden olacaktır. Havasız kalan cilt bebeklerde pişik oluşumuna neden olmaktadır.

 

Bebeklerde Pişik Çeşitleri Nelerdir?

Bebeklerde pişik oluşumunun çeşitleri vardır. Bu çeşitlerin ne olduğu ve nerelerde meydana geldiğini açıklayalım.

İmpetigo

İmpetigo, bebeklerde pişik oluşumuna benzemediği için anlaşılmamaktadır. Bunun sebebi su toplama şeklinde oluşmasıdır. Genellikle bez bölgesinde ve yüz bölgesinde meydana gelmektedir. Eğer bebeğinizde böyle bir pişik oluşumu başladıysa, dokunmadan tedavi uygulamanız gerekiyor. Bulaşıcılığı yüksek bir pişik çeşididir.

 

Kontakt Dermatit

Kontakt dermatit, kızarıklık şeklinde ortaya çıkmaktadır. Bebeklerde pişik oluşumu sebepleri arasında alkol bazlı maddeler olduğunu söylemiştik. Kontakt Dermatit oluşumunun sebebi parfümlü bez, alkollü ıslak mendil kullanımıdır. Bulaşıcılığı bulunmuyor ancak tedavi sürecinde kesinlikle alkol bazlı malzeme kullanılmaması gerekiyor. Ayrıca Kontakt Dermatit ortaya çıkıyorsa bebeğinizin cildi alkole karşı hassas olduğuna işarettir. Bebek pişik kremi kullanarak kolayca geçirebilirsiniz.

 

İsilik

İsilik, her bebekte görülen bir pişik türüdür. Bu kadar yaygın olarak görülmesi doğru bilinen yanlışların yapıldığının göstergesidir. Bebeklerde pişik oluşumunun giyilen kıyafetlerle alakalı olduğunu söylemiştik. İsilik oluşumu da kat kat giydirilen bebeklerin cilt katmanları olduğu yerde ortaya çıkmaktadır. İsilik bulaşıcı değildir bölgeye pişik önleyici krem ve pudra dökerseniz kolayca geçer.

 

Maya Mantarı

Bebeklerde pişik oluşumunun bir ileri evresi ise maya mantarıdır. Maya mantarı genellikle pişik olan bölgenin pişik kremleri ile tedavi edilmediği zamanlarda ortaya çıkmaktadır. Bebeklerin anüs bölgesinde görülür. Maya mantarı görülüyorsa pişik kremi ile çözmeye çalışmayın. Bu bölgelerde doktor tavsiyesi ile kortizonlu ilaçlar kullanılmalıdır.

 

Pişik Oluşumu Nasıl Önlenir?

Pişik oluşumunun önlenmesine yardımcı olan en büyük etmen bebek pişik kremidir. Bebek pişik kremi, pişik oluşumunun çok görüldüğü bölgelere uygulanmalıdır. Bebek pişik kremi sayesinde bu bölgelerde cilt bariyeri oluşur ve pişik oluşumuna karşı önlem alınır.

1.Bebeğinizin altını sık sık havalandırın.

2.Bebeğinizi kat kat giyindirmenize gerek yoktur. Bunun yerine onu sıcak tutacak bir şeyler giydirmeniz yeterli olacaktır.

3.Parfüm ve alkol içermeyen bebek bezi kullanımı. Aynı zamanda çok fazla alkollü mendilleri bebeğinizin cildine sürmeyin.

4.Bebeğinizin bedenine ve yaşına uygun bebek bezi kullanımı. Bebeğinizin bedenine ve yaşına uygun bebek bezi kullanmadığınız durumlarda bebek dışkısı bezden taşar ve cildiyle temas eder.

5.Bebeğinizin bakımını günde 3 – 4 kere olmak üzere düzenli bir şekilde yapın.

6.Bebeğinizin bebek değişimi yaparken vücudunu iyice temizlemeniz gerekiyor. Bunu nemli bir bezle veya suyla yapabilirsiniz.

 

Bebeklerde Pişik Nasıl Geçer?

Bebeklerde pişiği geçirmenin en kesin yolunun bebek pişik kremi olduğunu söyleyebiliriz. Bebek pişik kremini, enfeksiyonlu bölgeye düzenli olarak uygulamanız gerekiyor. Bebek pişik kremi hem pişiği tedavi eder hem de o bölgenin acımasını önler.

 

Bebek Pişik Kremleri En Uygun Fiyatlarla Dermojet'te!

En Kaliteli Bebek Ürünleri İçin Tıkla!

Etiketler: dermojet
Haziran 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR