Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?

Ayak Bakımı

Ayak Bakımı Nedir?

Kendinize özen göstermeniz, uzun çalışma-alışveriş-aile günlerinin size biraz da olsa kendinize yer açmamıza izin verdiği o anları adamanız, bedeniniz ve ruh haliniz için iyi hissetmeniz açısından çok önemlidir. Ayak sağlığı, fiziksel ve zihinsel dengemiz için çok önemlidir. Ayaklarımızda ağrı hissettiğimizde, özgürce hareket edebilmenin yanı sıra başkalarıyla birlikte olma yeteneğimizden de ödün veririz.

Ayakları üzerinde uzun saatler geçirenler ayaklarını ihmal etmemelidirler çünkü onlara biraz dinlenmek, insanın elinden gelen en iyi şekilde çalışmaya devam etmesinin temellerini atmak demektir.

Ayaklarımızı mantar ve bakterilerin saldırısından korumanın ilk adımı onlara iyi bakmaktır. Pedikür ve benzeri tedaviler ayaklarımızı korumak için mükemmel bir müttefiktir. Bu sadece genellikle kadınların dünyasıyla bağlantılı güzellik bakımları ile ilgili değil, aynı zamanda önleme ile de ilgilidir. Bir güzellik merkezine başvurmak zorunda kalmadan, bu eylemlerin kendinizi korumak için nasıl yapacağınızdan bahsedeceğiz;

 

Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?

Ayaklar vücudumuzun en önemli ve aynı zamanda en çok strese maruz kalan kısımlarından biridir. Aslında, tüm yükü sürekli olarak onlara veriyoruz ve herhangi bir sorunla karşılaşmamak için onları her zaman mükemmel sağlıkta tutmak gerekiyor. Bunu yapabilmek için de görünüşlerine özen göstermek, periyodik olarak estetik pedikür gibi bir tedavi görmek şarttır.

Ancak eylemi sadece dış kısımla sınırlı değildir. Aslında, tırnakları mükemmel durumda tutmak, iyi nemlendirilmiş bir cilde sahip olmak ve olası nasır oluşumunu önlemek veya kontrol etmek için çok etkilidir. Önemini tam olarak anlamak için bu makaleyi okumaya devam edin.

Önleme tedaviden daha iyidir, bunu herkes söylüyor değil mi? Daha önce de belirtildiği gibi, ayaklarımıza özen göstermemizi, onların güzelliğini ve her şeyden önce sağlığı korumamızı sağlayan bazı önemli adımlar var. 

Hemen tercihen bir tırnak makası kullanarak tırnakları hassas ve doğru bir şekilde keserek başlayalım. Asla çok kısa kesilmemeli ve köşeleri yuvarlatılmamalıdır, aksi takdirde deri altında büyüyebilirler.

Bu durumda, zaten iç içe geçmiş tırnaklar varsa, karışmamak ve hemen bir uzmana başvurmak daha iyidir.

Ancak kalınlaşmış deriden kurtulmak için sıcak su, kaba tuz ve kabartma tozu ile ayak banyosu yapabilir, ardından nasırları süngertaşı ile ovabilirsiniz. Nasırlar ve nasırlar ayak hastalıkları uzmanı tarafından neşter, mikromotor veya türbin gibi çeşitli profesyonel aletler kullanılarak giderilir. İkincisi, yanlış kullanılırsa cilde ciddi şekilde zarar verebilir ve sorunları artırabilir. Bu nedenle, bu tür ev tedavilerini doğaçlama yapmaktan her zaman kaçının. 

Ve son olarak, bir başka önemli şey: Her türlü kalınlaşmayı önlemek için ayaklarınızı her zaman en az günde bir kez belirli bir besleyici kremle nemlendirin ve ayaklarınıza doğal ayak banyosu yapın. 

 

Doğal Ayak Banyosu için Malzemeler Nelerdir?

Hidroterapi tedavileri, soğuk veya sıcak su ile içinde çözünmüş maddeler ilave edilerek gerçekleştirilir. Sıcak su genellikle sert cilt ve nasırları tedavi etmek için kullanılırken, soğuk su toparlayıcı etkiye sahiptir. Ayak banyolarının yararlı özelliklerini güçlendirmek için aşağıdakiler gibi doğal bileşenler gerekmektedir;

İri deniz tuzu : antiseptik, ödem önleyici, mantar önleyici, boşaltıcı ve yumuşatıcı özelliklere sahiptir.

Bikarbonat : cilt için mükemmel bir derde devadır, bikarbonatlı ayak banyosu dezenfekte eder ve kötü kokuları yok eder. Ayrıca antibakteriyel ve antiseptik etki gösterir.

Esansiyel yağlar : çay ağacı yağı, limon veya lavanta, hidroterapi tedavilerinin kozmetik ve terapötik etkilerini arttırmak için tuz veya bikarbonat ile birleştirilecek esansiyel yağlara sadece birkaç örnektir.

Bu temel bileşenlerle birlikte, bitkisel kaynaklı diğer faydalı maddeleri de eritmek mümkündür.

 

Ayak Banyosu Nasıl Yapılır?

Ayak banyolarını evde yapmak çok basittir . Ayak banyosu ile birlikte, bu basit prosedürü takip ederek tedaviyi tamamlamak mümkündür:

  • Ayaklarınızı en az yarım saat ıslatın.
  • Cildi pul pul dökmek ve doku yenilenmesini desteklemek için ayaklarınızı ovun.
  • Hidrolipidik filmi güçlendirmek ve dermisi daha yumuşak hale getirmek için cildi nemlendirin.
  • Tuz, bikarbonat ve diğer maddeler gibi doğal bileşenlerle zenginleştirilmiş suyun faydalı etkisi, ayağa birçok yönden yardımcı olur. Şişliği azaltır, dolaşımı iyileştirir ve kötü kokularla savaşır.

    Daha sonra ölü cilt hücrelerini temizler. Bu sayede eğer topuklarınızda çatlak varsa sorunu kolayca çözebilirsiniz. Cildin eksfoliye edilmesi hücre yenilenmesini destekler ve pürüzsüz ve sağlıklı bir epidermis ile sonuçlanır.

    Son olarak, nemlendirici cilt kalınlaşması, kuruluk ve kaşıntı ile savaşmanıza yardımcı olur. Epidermisi koruyan hidrolipidik film dehidrasyon nedeniyle inceldiğinde ayaklar kaşınmaya başlar. Ayak banyosuna nemlendirici maddeler ekleyerek oldukça can sıkıcı olan bu rahatsızlığın önüne geçebilirsiniz. Son olarak, tedaviyi tamamlamak için yumuşatıcı ve besleyici bir krem ​​uygulayabilirsiniz.

    Piyasada ayaklar için olağanüstü etkileri olan hazır ayak losyonları da bulabilirsiniz.

     

    Ayak Bakımı Ne İşe Yarar?

    Ayaklar her gün desteğimizi temsil eder ve her mevsim bakımlarının yapılması esastır. Elbette yazın güzel bir ayak aynı zamanda önemli bir estetik işlevi de yerine getirir. Ayak bakımı, kış aylarında ayakkabı nedeniyle zorlanan tırnakların eski haline dönmesini ve topuk, ayak başparmağı gibi en dış bölgelerde oluşan pürüzlerin giderilmesini sağlar. Tedavi sonunda ayak daha genç ve diri olur.

     

    Sağlıklı Ayaklar için 4 İpucu 

    Sağlıklı ayaklar, tüm vücudunuz için uygun destek anlamına gelir. Ayaklarınız, ayakta durma, vücut ağırlığı ve yoğun günlük yaşam nedeniyle vücudunuzun en çok strese giren kısmıdır. Ayaklarınızın sağlığı için aşağıdaki 4 faydalı ipucunu uygulayın.

    1.Egzersiz: Herhangi bir egzersiz şekli ile pratik yapın. Sistematik egzersiz sadece bacak kaslarını güçlendirmeye değil, aynı zamanda kalbin ve tüm vücudun iyi çalışmasına da yardımcı olur. Egzersizin şeklini dayanıklılığınıza, yaşınıza ve hobilerinize göre ayarlayın ki hayatınıza dinamik bir şekilde girsin. Yetişkinler için haftada 5 kez 30 dakika orta düzeyde egzersiz veya alternatif olarak haftada 3 kez 20 dakika şiddetli egzersiz önerilir. Egzersiz için zamanınız sınırlı olsa bile yürüyün. 45 dakikalık tempolu bir yürüyüşün de eşit derecede önemli faydaları vardır. 

    2.Kilonuzu sabit tutun: Ekstra kilolar, zaman zaman sizi destekleyemeyen ve flebit veya varisli damarlar gibi hastalıklara maruz kalan bacaklara ağırlık verir. Bu genellikle kasların damarlara kan göndermesinin engellenmesinden kaynaklanır. Boyunuzla orantılı dengeli bir kilo seviyesini korumanın sırrı, uygun diyet ve egzersizdir.

    3. Dengeli bir diyet benimseyin: Doğru beslenmenin, yukarıda bahsedildiği gibi, sadece sabit bir kiloyu korumak için değil, aynı zamanda ayaklarınızın sağlığı için de birçok faydası vardır. Diyetinize dahil etmeniz gereken başlıca besinler öncelikle marul, ıspanak, lahana ve roka gibi yeşil sebzelerin yanı sıra eser elementler ve vitaminler açısından zengin yeşilliklerdir. Ayrıca kayısı ve yaban mersini gibi kuru meyveler antioksidan vitaminler, mineraller ve eser elementler açısından zengindir. Ayaklarımızı nemlendirmek de önemlidir. İçme suyu, kasların ve eklemlerin iyi çalışmasına katkıda bulunur. Son olarak, alkollü içeceklerin tüketiminden kaçınmak çok önemlidir.

    4. Doğru doktora görünün: Toplardamar sorunlarınız varsa veya endişe verici herhangi bir ağrı hissederseniz, ayak hastalıkları konusunda uzmanlaşmış bir doktordan randevu alın. Doğru doktor size durumun ciddiyeti hakkında bilgi verecek ve probleminizle başa çıkmanız için en ideal yolu önerecektir.

    Etiketler: Dermojet
    Nisan 27, 2023
    Listeye dön
    cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR