Anti-Age Nedir? Neden Önemlidir?

Anti-Age

Anti-age bilimsel olarak insan vücudundaki yaşlanma sürecini yavaşlatmak, önlemek veya tersine çevirmek olarak tanımlanır. Bununla birlikte, şimdiye kadar insanlarda yaşlanmayı yavaşlatan veya tersine çeviren kanıtlanmış ve mevcut bir tıbbi teknoloji yoktur. Bazı belirli topluluklar için yaşlanma karşıtı bir efsanedir. Onlara göre yaşlanma hiçbir şekilde engellenemeyen doğal bir süreçtir. Tıbbi ve saygın iş dünyası için yaşlanmayı geciktirme süreci veya tıp, yaşa bağlı hastalıkların erken teşhisi, önlenmesi ve tedavisi anlamına gelir. Örneğin, Kalori kısıtlaması, yaşa bağlı bir dizi durumdan mustarip olma şansını azaltır. Piyasada çok çeşitli stratejiler ve terapiler mevcuttur

 

İnsan Yüzü Hangi Sebeplerden Kırışır?

Yaşlandıkça cildimizi pürüzsüz tutan maddeler azalır. Bunlar arasında kolajen, elastin ve hyaluronik asit bulunur. Genç cilt, yapı taşları gibi bir yapıya sahiptir. Düzenli bir dermal doku düzenlemesi ve bol miktarda kolajen kaynağını içinde barındırır. Düzgün görünür ve kompakt olan cildimiz zamanla, iç ve dış faktörler yüzünden değişime uğrar. 

Dahili faktörler: Genlerimiz tarafından önceden belirlenen doğal (veya biyolojik) yaşlanma süreci

Dış faktörler: Oksidatif strese neden olan çevresel faktörler 

25 yaş civarında başlayarak, kolajen seviyelerinde yıllık %1'lik bir düşüş, dermal dokunun giderek daha düzensiz bir şekilde düzenlenmesiyle birleştiğinde, cildin sıkılığını kaybetmesine ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olur.

İnce çizgilerin ve kırışıklıkların oluşumundaki bir diğer önemli faktör de yaşa bağlı kuruluktur. Azalan cilt fonksiyonlarının bir sonucu olarak, olgun cilt giderek kurur ve ayrıca kaşıntılı ve pürüzlü olabilir. Bunun nedeni, diğer faktörlerin yanı sıra, ciltte üretilen Hyaluronik Asit miktarındaki azalmadır. Bu, nemi bağlayan ve cilde pürüzsüz, genç bir görünüm veren hücreleri çevreleyen maddedir. Bu azalma cildin dolgunluk ve sıkılık hissini kaybetmesine, derinin kırışıklara karşı daha duyarlı hale gelmesine neden olur.

 

İnce Çizgileri ve Kırışıklıkları Daha da Kötüleştiren Nedir?

Kırışıklıklar yaşlanmanın kaçınılmaz bir parçasıdır, ancak gelişimini hızlandırabilecek iç ve dış faktörler vardır:

Göz altı kırışıklıkları: Güneşten kaynaklanır

Güneşe maruz kalmak, ince çizgilerin ve kırışıklıkların gelişimini diğer tüm dış etkenlerden daha fazla hızlandırır.

Güneş hasarı, fotoyaşlanmanın (güneşin neden olduğu erken cilt yaşlanması) ana nedenidir ve kırışıklıklara katkıda bulunur. Uzun süreli ve tekrarlanan maruz kalma, kolajenin zarar görmesine neden olur ve daha kolay kırışan daha az elastik ve zayıflamış bir cilt yapısına neden olur.

Kirlilik: Kirlilik serbest radikallerin salınmasına neden olur ve ciltte Oksidatif stresi hızlandırır.

Sigara içmek: Oksidatif stres de sigara ile tetiklenir. Serbest radikaller cilt yapısına zarar verir ve kırışıklıklar da dahil olmak üzere genel yaşlanma belirtilerine katkıda bulunur. Ayrıca sigaradaki nikotin ve diğer kimyasallar cildin kolajen ve elastinine zarar verir. Bunun cildin esnekliği üzerinde bir etkisi vardır ve ayrıca kırışıklıkların görünümünü de artırabilir.

Uyku eksikliği: Cildin kendini onarması ve yenilemesi için uykuya ihtiyacı vardır.

 

Kırışıklık Çeşitleri

Hacim kaybının aksine ince çizgiler ve kırışıklıklar yüzde belirgin çizgiler veya kırışıklar olarak göründükleri için fark edilmesi kolaydır. Zamanla, yüzün her yerinde ince çizgiler belirir ve derin kırışıklıklara dönüşür, ancak önce bazı bölgelerde görünür hale gelirler

Göz altı kırışıklıkları: Gözlerin altındaki ifade çizgileri. İlk gözle görülür ince çizgiler ve kırışıklıklar göz çevresinde belirir.

Göz çevresindeki ince çizgiler genellikle yaşlanan cildin ilk gözle görülür belirtisidir ve " kaz ayakları " veya " ifade kırışıklıkları " olarak bilinirler. Bunun nedeni, bu bölgedeki daha ince cildin yüzün diğer bölgelerine göre çizgiler geliştirmeye daha yatkın olmasıdır. Burada ince çizgiler gelişerek kırışıklara dönüşür ve zamanla daha belirgin hale gelir. Kırışıklıklar genellikle en çok göz bölgesinde fark edilir.

Alındaki kırışıklıklar: Alın kırışıklıkları zamanla derinleşir.

Kaşların arasında yatay çizgiler ve oluklar görülebilir. Bunlar "mimik çizgileri" olarak başlar ve kısmen yüz ifadelerinden kaynaklanır. Zamanla derinleşirler.

Nazolabial kırışıklıklar: Ağız ve burun çevresindeki ince çizgiler derinleşir ve görünür hale gelir ve nazolabial kıvrımlar olarak bilinir.

Daha derin kırışıklıklar ortaya çıkar ve burun ile ağzı birbirine bağlar. Bu kırışıklıkların görünümü, aynı zamanda cildin sarkmasının bir işareti olduğundan, hacim kaybıyla ilişkilendirilebilir.

 

Anti-Aging Kremlerin Kırışıklığa Etkisi Nedir?

Kırışıklık önleyici kremler, doku elastikiyetinin bozulmasına ve kırışıklıkların oluşumundan sorumlu kolajen üretiminin azalmasına yol açan doğal oksidasyon sürecini yavaşlatarak cilt yaşlanmasına karşı etki gösterir. Görünür ve kalıcı sonuçlar elde etmek için her bir cilt tipi için en iyi kırışıklık önleyici kremi seçmek gerekir. Hassas, susuz kalmış, genç ve olgun ciltler için özel kremler vardır. Kırışıklık önleyici kozmetik ürünlerine başlama ihtiyacı hissettiğiniz anda, ihtiyacınıza en uygun kırışık önleyici kremi belirlemek için yapmanız gereken ilk seçim yaşınız ile ilgilidir. Aslında piyasada genç ciltler için özel olarak tasarlanmış, genellikle otuz yaşındakiler için mükemmel kabul edilen seriler vardır. Kırışıklık oluşumuna ön hazırlık yapmak zorunda olan, temel olarak nemlendirici, uyarıcı ve detoksifiye edici aktif bileşenler içeren kırışık önleyici kremlerdir.

Kırk yaşındakiler için kırışık önleyici kremler, hücre yenilenmesini ve doğal kollajen, etinol ve seramid üretimini teşvik eden aktif içerikler yoluyla, akut fazı kontrastlamaya ve yavaşlatmaya odaklanır. 

Dolgun ciltler için kırışık önleyici kremler 50 yaş ve üstü kadınlar için idealdir: rejeneratif etkiyi yoğunlaştırır ve geliştirir ve ileri cilt dejenerasyonu durumunda bile cildi korur ve nemlendirir. Ayrıca yüz cildini temiz tutmak, tıraş operasyonlarının neden olduğu kızarıklık ve tahrişten korumak için rahatlatıcı etki ile arındırıcı ve dengeleyici etkiyi birleştiren kırışık önleyici erkek kremler de bulunmaktadır.

Her yaş için kırışık önleyici kremlere ek olarak, örneğin hassas ciltler için nemlendirme ve onarma gibi daha spesifik eylemleri birleştiren başka kremler de vardır.

Herhangi bir kırışık önleyici krem ​​satın almadan önce size tavsiyemiz, ürünün bileşiminde hangi aktif bileşenlerin ve hangi bileşenlerin bulunduğunu kontrol etmenin mümkün olacağı INCI (Uluslararası Kozmetik İçerik Maddeleri İsimlendirmesi) listesini kontrol etmenizdir. Kırışıklık önleyici kremler söz konusu olduğunda, retinol, kollajen ve hyaluronik asit gibi elementlerin en azından belirli oranlarda bulunması kesinlikle gerekli olacaktır. Bu üç unsur, bir kırışık önleyici kremin gerçekten etkili olabilmesi için gereklidir. 

Ayrıca, en iyi kırışıklık önleyici kremler meyve asitleri, E ve C vitaminleri, peptitler, seramidler, koenzim Q10, karite yağı gibi başka ek bileşenlere de sahiptir. Böyle bir bileşim teorik olarak gerçekten eksiksiz bir kırışık önleyici krem ​​için mükemmel olabilir. Kollajen üretimini uyarmaya, cildi sıkılaştırmaya, cildi tekdüzeleştirmeye ve aydınlatmaya ve epidermisi arınmış, nemli, korunmuş tutmaya izin verir. 

 

Anti-Aging Krem Nasıl Kullanılmalıdır?

Uygulama yaşlanma karşıtı bir kremin etkinliğinde rol oynar. Bazı temel kurallar vardır, ancak asıl kural yalnızca bir tanedir: 

Sabırlı olun, broşürde veya pakette verilen talimatları izleyerek kremin gece mi gündüz mü kullanmanıza bağlı olarak her gün uygulayın. Uygulama sırasında dairesel masaj yaparak kremin emilimini artıracak ve kan dolaşımını hızlandıracaksınız.

Ve unutmayın: hareketlerin tümü aşağıdan yukarıya veya kırışık oluşumuna ters yönde olmalıdır.

Etiketler: Dermojet
Ocak 27, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR