Yüzde Yağlanma Neden Olur? Yağlı Cilt Nasıl Temizlenir?

Yüzde Yağlanma Neden Olur? Yağlı Cilt Nasıl Temizlenir?

Herkesin cildi yağ üretir. Yağ bezleriniz, cildinizi ve saçınızı nemlendiren ve koruyan yağlı veya mumsu bir madde olan sebumu üretir. Yağlı cilt, bezleriniz çok fazla sebum ürettiğinde ortaya çıkar ve bu da yağlı bir yüzeye, tıkanmış gözeneklere ve akneye yol açabilir. Yağlı cilt çok anormal bir durum değildir. Tamamen engellenmesi yanlış olsa da gerekli bakımla cildiniz normal seviye de tutulabilir. Cildinize bakım yaparken akılda tutulması gereken birkaç şey vardır, ancak çoğu vaka reçetesiz satılan ilaçlar ve uygun cilt bakımı ile evde yönetilebilir.

 

Yüzde Yağlanma Neden Olur?

Cildin hemen altında bulunan yağ bezleri tarafından salgılanan sebum, doğumdan itibaren cildi hafif yağlı bir koruyucu film ile kaplayarak dış agresif etkenlerden korumak için kullanılır. Ergenlik döneminde cilt, hormonların etkisiyle daha fazla sebum üretmeye başlar. Parlak ve yağlı hale gelir ve sebumu boşaltan gözenekler sıklıkla tıkanır. Bu, cildin boğulmasına neden olur. Bundan sonra kusurlar ortaya çıkabilir: Sivilceler, siyah noktalar… Hatta bunların hepsi aynı anda bile çıkabilir. Bu olay genç kız ve erkeklerin yetişkinliğine kadar devam edebilir. Ama yağlı cilt sadece ergenlik döneminde meydana gelen hormonal değişikliklerle ilgili değildir. Kalıtımla başlayan başka faktörler de var: Anne babanıza gençken onların da yağlı ciltleri olup olmadığını sorun!

Çevrenizin ve yaşam tarzınızın cildinizin neden yağlı olduğunu açıklayabileceğini unutmayın: Kirlilik, stres, diyet, sigara ve alkol cilt dengesi üzerinde güçlü bir etkiye sahip gibi görünmektedir. sebum miktarı sıcaklığa ve mevsimlere göre de değişir: Hava bir derece artsa bile cildimiz sebum üretimini %10 artırır! Bu nedenle cilt ilkbahar ve yaz aylarında daha yağlıdır.
 


Yağlı Cilt İçin Neler Yapılmalı?

Kimse parlak elmacık kemiklerine ve çeneye, siyah noktalara veya sahip olmak istemez. Vereceğimiz önerilere uyarsanız yağlı ciltten kurtulabilirsiniz.

 1. Jojoba yağı kullanın
Yüzünüzdeki makyajı ve kirleri çıkarmak için yüz toniğine veya temizleme sütüne güvenebilirsiniz, ancak bazı yağlara da güvenebilirsiniz. Birçoğu sebumu parçalayan ve aynı zamanda cilt hücrelerindeki safsızlıkları gideren bileşenler içerir. Jojoba yağının insan sebumunu "taklit ettiği" düşünülmektedir.

 2. Yüzünüzü günde en az iki defa kadar yıkayın
Yağlı bir cilde sahipseniz, elinizi yüzünüzün yanına koymanız bile daha derinlemesine temizleme ve yıkama isteği uyandıracaktır. Bazen su sıçratmanın ve yumuşak bir havluyla kurulamanın yağlılığı değiştireceğini düşünür, ama aslında durumu daha da kötüleştirebilir. 

Sabah uyandıktan hemen sonra ve gece yatmadan önce yüzünüzü yıkabilirsiniz. Yalnız salisilik asit veya benzoil peroksit içeren kozmetik ürünleri kullanmaktan kaçının. Akne için tavsiye edilir ancak kuruluk ve tahrişe neden olurlar.

 3.Haftada en az iki kez yüz maskesi
Yağlı ciltler sivilce ve iltihaplanmaya daha yatkın olduğu için haftada 2-3 defaya kadar bakım rutininize maskeleri dahil etmenizde fayda var. Gözenekleri açar, birikmiş yağları ve kiri temizler ve ayrıca yüz derisini besler ve rahatlatır.

 4.Düzenli nemlendirmeyi unutmayın
Kuru cilde sahip birçok erkek ve kadın var. Cildi düzene girdikten sonra bakım yapmayı bırakıyorlar. Bu büyük bir hata çünkü bu şekilde bir noktada yağ bezleri aktive oluyor ve yeniden çok miktarda sebum birikiyor.

Yüzünüzdeki hassas cildi tahriş etmemek için su bazlı, kokusuz bir nemlendirici kullanın. Bu, gözeneklerin yağlarla yüklenmesini önleyecektir.

 5. Günlük bakıma bal ekleyin
Bal, cildin durumunu iyileştirmek için evrensel bir araçtır. Yağı azaltır, nemlendirir ve sivilcelere neden olan bakterileri öldürür. Ev yapımı yüz maskelerine bal ekleyebilirsiniz.
Her gün aynada kendinizi kontrol ediyorsanız ve yukarıdaki ipuçlarını dinlemiş olsanız bile cildinizin hala yağlı olmasından rahatsızsanız, beslenmenin de önemli olduğunu unutmayın. Ekstra yağlı olan ve hücrelerdeki iltihaplanmayı artıran ürünler alıyor olabilirsiniz.
 
Yağlı cilt, çörek, hamburger ve diğer atıştırmalıklar gibi hızlı yiyeceklerin yanı sıra çok fazla kızarmış yiyecek tüketerek daha da kötüleşir. Bunları taze meyve ve sebzeler, daha fazla salata ve tam tahıllı ürünlerle değiştirin ve birkaç hafta içinde farkı göreceksiniz. 

 

Yağlı Cilt Nasıl Temizlenir?

1.Adım: Önce ellerinizi yıkayın!

Bu size önemsiz gelebilir, ancak elleriniz temiz değilse, tüm kir ve bakteriler yüzünüzün derisine sürülecektir. 

2.Adım: Makyajı çıkarın
Çoğunlukla günlük olarak makyaj yapan bayanlar için geçerlidir. Yüzünüzü daha fazla temizlemeye ve yıkamaya geçmeden önce, iyi bildiğiniz makyaj temizleme suyu ile makyajı çıkarmalısınız. Göz çevresini nazikçe temizleyin. Gözler kapalıyken, üst göz kapaklarından makyajı yukarıdan aşağıya doğru nazikçe silin. Hareketler cildi ovmadan, uygun kuvvetle dikkatli yapılmalıdır. İhtiyacınız olduğu kadar çok tampon kullanın. Kir ve makyajın ana miktarı üzerlerinde kalacak ama cilt yıkanmazsa kirlilikler derinlemesine üzerinde kalacaktır.

 3.Adım: Yüzünüzü ıslatın
Yüzünüzü temiz su ile ıslatmanız önemlidir. Bunu ıslak bir bezle yapabilir ya da direkt yıkayabilirsiniz. Sıcak su cildi daha da kurutacağından soğuk su kullanmanızı tavsiye edilir.

 4.AdımNazik bir temizleyici kullanın
Madeni para büyüklüğünde ürünü avucunuza koyun. İki elinize yayın ve yüzünüze hafifçe sürmeye başlayın. Baskı uygulamamaya dikkat edin ve göz temasından kaçının. Bu prosedür, ölü cilt hücrelerini ve ayrıca toz parçacıklarını yüzeyden kaldıracaktır.

 5.Adım: Durulayın ve kurutun
Ürünü soğuk su ile durulayarak yüzünüzden çıkarın. Yumuşak bir bezle baskı uygulamadan kurulayın. Cildinizi havlu veya herhangi bir bezle ovmamak çok önemlidir.

 6. Adım: Nemlendirin
Cildi temizledikten ve yıkadıktan sonra cildinize nemlendirici bir yüz kremi uygulayın. Özellikle soğuk aylarda cildiniz pul pul dökülmez, çatlamaz ve kaşıntılı hissetmezsiniz. Nemlendirilmiş cilt, makyajınızın genel görünümünü bile iyileştirecektir.

 

Yağlanmaya Karşı Hangi Önlemler Alınabilir?

 1.Güneş kremi kullanmak
Artan sayıda ikisi bir arada seçeneklere rağmen, SPF içeren nemlendiriciler, bağımsız bir güneş kremi ile birlikte kullanılmadıkça en iyi seçim değildir. Çoğu insan, yeterli UV koruması elde etmek için cildine yeterli ürünü uygulamaz. Bu, özellikle çok miktarda güneş kremi sürmenin ciltlerini aşırı yağlayacağını düşünen yağlı cilde sahip kişiler arasında yaygındır. Doğru güneş kremini seçerek vücut tarafından üretilen sebum seviyeleri düzenlenebilir ve ayrıca güneş ışınlarından yeterli bir bariyer sağlanabilir.

 2.Su içmek ve dengeli beslenmek
Su, sadece vücudu nemlendirmekle kalmaz, aynı zamanda toksinleri vücuttan atmaya da yardımcı olduğundan cilt sağlığı için çok önemlidir. Aynı zamanda yanlış beslenme vücutta fazla miktarda toksin birikmesine yol açar. Düzensiz su alımı ile birleşince sivilcelerin çıkması için mükemmel bir ortam oluşur.

 3. Yağlı ciltlere uygun nemlendirici kullanmak
Genel olarak hyaluronik asit ve antioksidan içerikli bir nemlendirici kullanılması uygundur. Hyaluronik asit, moleküler ağırlığının 1000 katına kadar su emen bir nemlendirici türüdür. Görevi cilde zarar vermeden ve aşırı yağlanmaya neden olmadan nemlendirmektir.

 

Yağlı Ciltler Nemlendirici Kullanmalı Mıdır?

Her gün bir nemlendirici kullanmak cildinizin parlamasını ve derinlemesine nemlendirilmesini sağlayabilir. Cildiniz kuru, yağlı, karma veya normal olsun, nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Evet, piyasada cildinizi nemlendirebilecek birçok ürün var ama hiçbir şey doğal ürünlerden daha güvenli ve daha saf olamaz. Mevsim ne olursa olsun, güzel bir cilt için yüz nemlendiricisi olmazsa olmazdır. Her gün bir nemlendirici kullanmak cildinizin parlamasını sağlayabilir ve derinlemesine nemlendirme sağlayabilir. Güneşin UV ışınları, mevsimsel hava değişiklikleriyle birlikte cildinize kurutmak gibi birçok zarar verebilir. Bu kuruluk ayrıca kaşıntıya, cildinizin soyulmasına ve diğer birçok cilt problemine yol açar. Cildinizin bu sorunlardan arınmış kalmasını istiyorsanız, her gün nemlendirmeniz gerekecektir.

 

Yağlı Ciltler İçin Ek İpuçları

Günde iki kez cilde zaman ayırmak şarttır (temizleme, tonikleme, nemlendirme). İki zamanlı rejim sabah ve akşam nemlendirme sağladığından, bu tamamen yağlı cilt tipleri için geçerlidir. Fırçaların, süngerlerin ve tüm makyaj ve güzellik araçlarının ve yastık kılıflarının düzenli temizliği unutulmamalıdır, çünkü bunlar bakteriler ve gözeneklerin tıkanmasına katkıda bulunan ölü deri hücrelerinin birikmesi için üreme alanıdır. Fırça ve süngerler soğuk akan su altında ve uygun bir deterjanla temizlenmelidir. Araçlar, son makyaj kalıntıları gidene kadar tekrar akan su altında durulanır.

 

Etiketler: Dermojet
Kasım 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR