Saç Maskesi Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Saç Maskesi Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Saçlarımız düzenli olarak çok fazla strese maruz kalır: Elektrikli kurutma makinesi, saç stilleri, şekillendirme ürünleri ve diyetler. Cildimize verdiğimiz bakımın aynısını saçlarımıza da vermeyi çoğu zaman ihmal ederiz. Saç maskesi uygulaması ile kendinizi şımartabilirsiniz. Saç maskesi tam olarak nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır? Bu yazımızda hepsine cevap bulabilirsiniz.

Saç maskesi, bir ihtiyacı karşılamak veya yağlı saç derisi, kepek veya kimyasal işlemlerin kötüye kullanılmasından kaynaklanan kuruluk gibi belirli bir sorunu çözmek için kullanılan besleyici, sterilize edici veya onarıcı bir üründür. Saç maskeleri özellikle yıpranmış, boyalı veya kırılgan saçlar için tasarlanmıştır. Bu derin bakım, temel bileşenler saçınızın kökten uca sağlıklı görünmesini sağlayacağından, zarar görmüş saçları onaracaktır.

 

Ne İşe Yarar?

Haftalık bir saç maskesi uygulaması, çok pürüzsüz ve parlak saçlara sahip olmanızı sağlayacaktır. Aşırı sebum veya kepek görünümü hakkında endişelenmenize gerek yok. Saç maskeleri, saç derisinde ve saçta herhangi bir kalıntı bırakmadan saç gövdesini yumuşatmak için tasarlanmıştır. Saç maskesini uçlardan köklere doğru uygulayın. Saç maskesini kullanma talimatında belirtilen süre kadar açık havada bekletin, ardından iyice durulayın. Saç maskesi, her kullanımda saçınıza pürüzsüz, parlak bir görünüm kazandırır. Avantajı, parlaklık ve yumuşaklığın birkaç gün hatta haftalarca kalmasıdır. Saçınızı fönle kurutmak yerine, açık havada kurutmanızı önemle tavsiye ederiz. Saç maskesi kullanmak da saçınızı nemlendirebilir. Besleyici bir onarım maskesi, besin eksikliklerini giderecek doğal bileşenler içermelidir.

 

Nasıl Kullanılır?

Saç maskenizi duşta kullanabilirsiniz. İşte bunu yapmak için izlemeniz gereken adımlar;

  • Saç maskenizi alın ve duşunuzun yanına koyun. Daha sonra almak için duştan çıkmak zorunda kalmak istemeyebilirsiniz.
  • Kir ve birikintileri gidermek için saçınızı şampuanlayın. Saç yüzeyindeki kir, saç maskesi bileşenlerinin emilimini engelleyebileceğinden, bu adımı asla atlamayın. Şampuanı saçınızın tamamına masaj yaparak uyguladığınızdan emin olun, böylece hiçbir teli kaçırmazsınız. Tüm şampuanı durulayın ve bir sonraki adıma geçin. 
  • Saçınızdaki fazla nemi sıkmak için ellerinizi kullanın.
  • Ardından saç maskenizi uygulayın. Düz veya dalgalı saçlarınız varsa orta uzunluklara ve uçlara odaklanın. Kıvırcık saçlarınız varsa, saç maskesini saçınızın köklerine ve orta tarafına, uçlarına uygulamaktan çekinmeyin. 
  • Saç maskesini saçınızın tamamına yaymak için geniş dişli bir tarak/duş tarağı kullanın. Herhangi bir alanı kaçırdıysanız daha fazla saç maskesi uygulayın.
  • Vücudunuzu yıkarken saç maskesinin saçınıza oturmasına izin verin. Çoğu saç maskesi, işlevini göstermek için sadece 5 dakikaya ihtiyaç duyar. Saç maskenizi daha uzun süre bırakmak istiyorsanız, vücudunuzu tıraş etmeniz gereken bir günde yapın. Zamanını istediğin gibi kullanın.
  • Belirli bir zaman bekledikten sonra saç maskesini durulayın ve gününüze devam edin!
  • Daha derin bir nemlendirme seansı için, saç maskeniz işlenirken bir duş başlığı veya işlem başlığı takın. Duş başlığı, başınızdan gelen ısıyı hapsederek saç kütiküllerinizi açar ve saç maskesinin daha derine nüfuz etmesini sağlar.

     

    Saç Maskesi Kullanmanın İpuçları

  • Kullandığınız suyun sıcaklığına dikkat edin. Sıcak duşlar ölçülü olarak iyidir, ancak saçınızı durulamak söz konusu olduğunda, su sıcaklığı asla çok yüksek olmamalıdır. Sıcak tırnak etlerinizi açar. Aynı zamanda açınızı hızla kurutabilir. Bu nedenle, saçınızla temas edeceği her an su sıcaklığını ılık hatta soğuğa ayarlayın. 
  • Saç maskesinin saçınıza nüfuz etmesi için yeterli süre bırakın. Çoğu durumda, maskenin işini yapması beş dakika veya daha fazla sürer.
  • Normal saç kremini atlayın 
  • Saç maskesi kullandığınızda daha sonra saçınıza bakım yapmanıza gerek kalmaz. Saç maskesi, her zaman kullandığınız saç kreminin yerini alır.
  •  

    Saç Maskesi Duştan Önce Mi Yapılır?

    Kir, kepek, sebum düzenli olarak saçlarımızda birikir ve saç gövdesinin etrafında bir bariyer oluşturarak besinlerin ve nemin içeri sızmasını imkansız hale getirir. Bir saç maskesinin ana hedefi, kaybedilen nemi geri kazanmak ve hasarı onarmak olduğundan, başka herhangi bir ürün uygulamasından önce saçı iyice temizlemek ve tüm kir ve sebum izlerini gidermek son derece önemlidir. Bu nedenle, saçınızı ılık su ve şampuanla yıkamanız gerekir. Saçtaki fazla nemi sıkın ve kurumaya bırakın. Daha sonra saç maskesini uygulamasına geçebilirsiniz. 

     

    Saç Maskesi Kaç Dakika Bekletilir?

    Saç maskesini saçınızda kaç dakika bekletmeniz gerektiği saç maskesine göre değişkenlik gösterir.

  • Protein tedavileri: Boyalı veya yıpranmış saçlarınız varsa, protein tedavilerine dikkat edin. Genel bir kural olarak, ürün üzerindeki talimatları izleyin, asla 10 dakikadan fazla bırakmayın.
  • Nemlendirici tedaviler: Nemlendirici bakımlar saçınızda isteğiniz kadar kalabilir ama belirli bir süre sonra ürünlerden fayda göremeyebilirsiniz.
  • 5-20 dakika boyunca nemlendirici tedavi maskesini uygulayın. Sonra durulayın.
  • Hindistan cevizi yağı: Hindistan cevizi yağını saçınızı yıkamadan önce bakım olarak kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağını saçınızda en az 10 dakika bekletin. Yağı daha uzun süre, örneğin 20-30 dakika bırakırsanız daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.
  • Zeytinyağı: zeytinyağının onarıcı etkisinden faydalanın. Saçınızı yıkayıp güzelce duruladıktan sonra zeytinyağını saçınıza güzelce nüfus ederek 1 saat boyunca bekleyin. Dilerseniz 1 gün de bekleyebilirsiniz. Saçınızdaki değişime inanamayacaksınız.
  •  

    Saç Maskesi Saç Diplerine Uygulanır Mı?

    Saç maskesini direkt saç diplerinize değil de

  • Saçlarınız kuru ise saç maskesi uygulamasına saç derinize yakın bir yerden başlayın ve uçlara doğru ilerleyin. Maske saçınızın uçlarına uygulandıktan sonra geri dönüp saç derinize nazikçe uygulayabilirsiniz.
  • Saçınız yağlı ise, saç maskesi uygulamasına orta kısımdan başlayın ve uçlara doğru ilerleyin.
  •  

    Saç Maskesi Ne Sıklıkla Uygulanmalı?

    Genel olarak uzmanlar, iyi durumdaki tüm saçlar için haftada bir uygulama önermektedir. Ama ince ve kırılgan yapıda saçlarınız varsa haftada iki kere saç maskesi uygulayarak saçlarınıza hacim ve esneklik vererek iyileştirebilirsiniz. 
    Hep bilinenin aksine optimal bir sonuç için, bakımınızı duştan sonra uygulamaktan çekinmeyin. Bu nedenle, düzgün bir şekilde onarmak için uçlara özellikle dikkat ederek maskenizi saçınızın uzunluğuna göre nazikçe yayın. Daha sonra ürünün saçınızı mükemmel şekilde emmesi için önerilen süre kadar bekleyin ve ürünün etkisi geçebileceğinden sıcak su yerine ılık su ile durulayın.

     

    En İyi Saç Maskesi

    Saçınızı nemlendirmek için Hindistan cevizi sütü:
    Hindistan cevizi sütü, tıpkı Hindistan cevizi yağı gibi nemlendirici özelliklere sahiptir. İçerdiği proteinler, vitaminler ve yağ asitleri sayesinde saç derisini besleyen ve canlandıran doğal bir ilaçtır. Saçları daha ipeksi yapar.

    Çözücü gücü açısından, bu bitkisel süt olağanüstüdür. En iyi dolaşık açma tedavilerinin ana bileşenleri arasında sayılmasının nedeni kesinlikle budur. Ev yapımı Hindistan cevizi sütü saç maskesini uzun saçlarınıza kökten uca uygulayın. Her zamanki şampuanınıza geçmeden önce yaklaşık yirmi dakika bekletin. Bu kürü iki haftada bir yapın, saçlarınız, özellikle de boylarınız güzelliğini geri kazanacaktır.

    Sebumu emmek için mısır nişastası:
    Bazıları bilmez ama mısır nişastası saçta, özellikle kuru ve yağlı saçlarda harikalar yaratan bir maddedir. Fazla sebumun olağanüstü bir şekilde emilmesinden sorumludur ve tüm saç maskelerinize daha kalın bir doku verir. Duş aşamasından geçmek zorunda kalmadan fazla sebumu yakalamak için bu bileşene dayalı ev yapımı bir saç maskesi uygulayın. Hazırlamak için yiyeceği bir tuzluk içine dökün. Daha sonra avucunuza bir miktar alıp saç derinize masaj yapın. Çok tatmin edici bir sonuç elde etmek için işlemi olabildiğince çok tekrarlayın.

    Çay ağacı, kepeğe karşı savaşmanın en iyi müttefiki
    Kepeğin üstesinden gelmek için, güçlü bir antibakteriyel içeren çay ağacının esansiyel yağı ile kökler seviyesinde arındırmaktan daha iyi bir şey yoktur. Bu uçucu yağ, kafa derisindeki sebum üretimini düzenleme yeteneğine sahiptir. Kepek oluşumuna karşı koyar ve saç dökülmesine karşı korur.

    Saç derisini arındırmak için sedir esansiyel yağına dönün
    Esansiyel yağlar, saçınızın bakımı için harika müttefiktir. Sedir esansiyel yağı, saç sorunları için harika bir çare. Saç derisini arındırıcı etkisinin yanı sıra saç üzerinde mükemmel bir güçlendirici görevi görür.

     

     

    Etiketler: Dermojet
    Kasım 28, 2022
    Listeye dön
    cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR