Peeling Nedir? Nasıl Yapılır?

peeling nasıl yapılır

Peeling cildimizde bulunan ölü tabakadan arındırmak amacıyla yaptığımız bir cilt bakımı olarak günümüzde oldukça popüler olan cilt bakımı çeşitleri arasında yer almaktadır. Peeling birçok farklı yöntemle gerçekleştirilebilen bir bakım çeşididir. Güzellik mağazalarında satılan peeling için özel üretilmiş ürünlerle ve evdeki malzemelerle de yapılabilmesi mümkündür. Peeling işleminde hem ölü deri tamamen atılır hem de cildin derinlerinde bulunan kirleri de temizleyici özelliği bulunmaktadır.

 

Peeling Nedir?

Peeling mikro taneleri sayesinde cilt temizliği ve bakımını sağlayan bir yöntemdir. Cildimiz gündelik yaşantımızda çok fazla yıpranmaktadır. Bu yıpranmaların nedeni ise egzoz gazları, makyaj, ter, kir olmaktadır. Günlük bakımlar ile bu kirlerin bir kısmı yüzümüzden uzaklaştırılır ancak kesin ve tam bir sonuç için peeling uygulaması şarttır. Ayrıca peeling sayesinde temizlenen cilt, sivilce, akne, leke gibi olumsuzluklarla karşılaşmıyor. Her yaş her cinsiyetten bireyin düzenli aralıklara yüzüne peeling uygulaması önerilmektedir.

 

Peeling Nasıl Yapılır?

Peelingin birçok uygulama şekli bulunmaktadır. Bunlardan birincisi yüz temizleme için kullanılan fırçalardır bu fırçalarla birlikte hem yüzün her bölgesine peeling uygulanır hem de fırçanın kılları sayesinde ölü tabak daha kolay bir şekilde ciltten arındırılır. Bunun yanı sıra cilt temizliğinde elektronik yüz temizleyicilerde oldukça popülerdir. Bu temizleyicinin üzerine peelinginizi ekleyerek ciltten ölü deriyi kolay bir şekilde temizlemeniz mümkündür. Son olarak da elle biraz peeling alınarak yüze uygulanmaktadır. Peeling kuruduktan sonra ovarak hem ürünü cildinizden arındırmak hem de ölü deriyi kolayca temizleyebilirsiniz. Peeling işleminin bir diğer önemli amacı ise yüzünüze uygulamış olduğunuz nemlendirici ve benzeri ürünlerin daha iyi bir şekilde nüfuz etmesini sağlamaktır. Böylece kullandığınız cilt bakım ürünlerinden daha fazla verim almış olacaksınız.

Peelingi eğer evinizde yapacaksanız sizler için birkaç tavsiye vermek isteriz. Bu tavsiyelere ile peeling etkisini arttırabilir ve daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

- Öncelikle duş sonrasında peeling işlemini yapmanızı öneririz. Duş sonrasında cilt yumuşar ve ölü deriyi daha kolay atmayı sağlar. Bu uygulama peeling etkisini önemli ölçüde arttıracaktır.

- Eğer duş almadıysanız ve peeling yapacak iseniz bu aşamada buhar banyosu yapabilirsiniz. Kaynamış suya yüzünüzü 10-15 dakika süre tuttuktan sonra cildiniz duştan çıkmış gibi yumuşayacaktır. Bu işlem sonrasında peeling işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

- Peeling ürünleri cildimizin en hassas bölgesi olan göz çevresinde ve dudak çevresinde uygulanmamalıdır. Bu bölgeleri tahriş edebilmektedir.

- Peelingin arındırılması aşamasında ile ilk önce parmaklarınızı ıslatmanız gerekmektedir. Sonrasında ise daire hakaretlerle birlikte cildinizin hem derinlemesine temizlenecektir hem de yüzünüzden peeling kalıntıları kolay bir şekilde çıkacaktır.

- Peelinglerin üzerinde genellikle cilt üzerinde ne kadar tutulması gerektiği yazmaktadır. Bu sürenin dışına çıkılmadan uygulanması gerekmektedir.

- Yüzünüze uyguladığınız peeling işleminizi bitirdikten sonra mutlaka nemlendirici bir krem yardımı ile yüz bakımınızı tamamlamanız gerekmektedir. Eğer peeling sonrası güneşe çıkacak iseniz yüksek koruma sağlayan bir güneş koruyucu kullanmanız oldukça önemlidir.

- Peeling işleminin biz ciltteki uygulanması aşamasından bahsettik fakat dirsek, diz gibi alanlarda da kullanılabilmektedir. Genellikle diz ve dirseklerde kararma durumu olduktan karşılaşılan bir durumdur. Bu durumu önlemek adına dirsek ve dizlerde de peeling sıklıkla yapılmaktadır.

- Eğer evdeki malzemeler yerine güzellik marketlerinden aldığınız bir peeling tercih edecek olursanız mutlaka cilt tipinize uygun bir peeling seçmenizi öneririz. Hassas bir cilde sahipseniz cildinize uygun peeling almalısınız. Aksi taktirde cildinize uygulama yaptığınız peeling ürününden sonuçtan çok zarar görürsünüz.

- Evinizde bulunan Türk kahvesi telvesini biraz su ile karıştırarak evde doğal bir peeling yapabilirsiniz. Bu evinizde uygulayabileceğiniz basit bir peeling maskesidir.

- Eğer dudak bölgenizde kuruluk şikâyetiniz varsa zeytinyağı ve toz şekeri karıştırarak dudaklarınıza uygulabilirsiniz. Bu işlem hem dudakları nemlendirir hem de ölü deriyi temizleyici bir etkiye sahiptir. Zeytinyağı cildi besleyen bir maddedir.

 

Peeling Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Peeling yapmanın pek çok faydası bulunmaktadır. Peeling faydaları şu şekildedir.

- Ciltte bulunan yağ dengesini düzenler. En önemli peeling faydası budur. Yağ dengesi düzenli olan cilt daha pürüssüz olur ve cilt hastalıkları görülme olasılığı azalır.

- Peeling faydaları arasında cildi derinlemesine temizler ve gözenekleri açma özelliği bulunmaktadır. Özellikle burun bölgesinde oldukça etkilidir. Cildimiz günlük yaşantımızda egzoz gazı, hava kirliliği, makyaj, deodorant gibi maddelerle çok fazla kirlenmektedir. Kirli olan ciltlerde ise çok fazla cilt sorunu ortaya çıkmaktadır. Peeling uygulaması ciltte neredeyse hiçbir kir kalmayacak şekilde temizleme sunar. Bu temizleme sonrası yapılan bakımlara cildiniz daha iyi tepkiler verir.

- Cildin yaşlanmasını engeller ve zamanla oluşan kırışıklık ve benzeri yaşlanma belirtilerini giderici özelliği bulundurur. Yaş ilerledikçe cildimizde yaşlanır ve yaşlılık belirtilere ortaya çıkar. Bu belirtiler günler geçtikçe daha çok belirgin hale gelir ve can sıkmaya başlar. Ancak peeling uygulaması ile cildin yaşlanması engellenir. Engellenir derken cilt yaşlanmayacak değildir ancak normale göre çok daha iyi bir görünüm elde edeceksinizdir. Kısaca yaşlanmayı geciktirir. Ayrıca yaşlanma sonucu ortaya çıkan leke ve kırışıklara karşı oldukça etkilidir.

- Mimik yapmaktan oluşan çizgilerin görünümünü en aza indirir. Çok fazla mimik yapan bireylerin yüzlerinde çizgiler belirmektedir. Bu ciltte oluşan deformasyonlardan dolayı meydana gelmektedir. Peeling uygulaması ile ciltte oluşan bu mimik çizgilerini engeller.

- Güneşten oluşan ya da sivilcelerden meydana gelen lekeleri açıcı ve yok edici özelliği vardır. Güneş lekeleri ve sivilce lekeleri günümüzde pek çok bireyin kafasına takılan ve cildinde karşılaştığı sorunlardandır. Bu durumlarla alakalı pek çok krem önerilir ve kullanılır ancak gözle görülür herhangi bir sonuç alınamaz. Peeling uygulaması ile ciltte oluşan bu güneş ve sivilce lekelerini gözle görülür derecede yok eder.

- Cildi aydınlatır ve daha parmak bir görüntüye ulaşmanızı sağlar. Cildiniz zaman içerisinde solar ve neredeyse ışığını kaybetmiş bir duruma gelir. Peeling bu durumda cildi eski canlı ve ışıl ışıl olan görüntüsüne kavuşturur.

- Ayrıca peeling cilt temizleme özelliği sayesinde cildinizi rahatlatır ve ferahlatır. Cildinizde kaşınma gibi bir sorun yaşıyorsanız bunun sebebi kirli bir cilt olabilir. Kirli ciltler nefes alamadığı için kaşıntı ve kızarıklık belirtileri ortaya çıkarır. Peeling uygulaması sonrası cildinizde oluşan bu kaşıntı ve kızarıklık geçecektir.

 

Peeling Çeşitleri Nelerdir?

Peeling çeşitleri 3 ana gruba ayrılmaktadır. Bunlar; kimyasal peeling, lazer peeling ve doğal peelingtir.

Kimyasal Peeling

Hafif, orta ve derin kimyasal peeling olarak peeling etkisine göre ayrılmaktadır. Ölü deri ciltten uzaklaştıralarak peeling uygulaması yapışmaktadır. Peeling etkisine göre bu kimyasalın ölçeği ayarlanmaktadır.

Lazer Peeling

Lazer peeling, normal peelinglere oranlara daha iyi bir etki vermektedir. Peeling etkisinin fazla olmasının sebebi cilde direkt olarak müdahale edilmesidir. Bir araç yardımı ile ciltten ölü deri uzaklaştırıldıktan sonra yine araç ve krem yardımı ile cilde bakım yapılır.

Doğal Peeling

Doğal peeling evimizde kendimizin rahatlıkla uygulayabileceği peelingtir. Peeling etkisi olan meyve ve sebzelerin yüze teması ile yapılabilir. Ayrıca evde uygulayabileceğimiz çeşitli maskelerde vardır. Bu maskeleri düzenli olarak uygulamanız cildinize peeling etkisi yaratmaktadır.

 

Etiketler: dermojet
Temmuz 31, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR