Maskara Nedir, Ne İşe Yarar?

Maskara

Maskara Nedir?

Kadınların çok tercih ettiği bir makyaj aksesuarı olan maskara, kirpikleri kalınlaştırarak gözlere karakter verir. Başlangıçta maskara rengi sadece siyahtı ancak artık mağazalarda diğer renklere sahip versiyonlarını da görebiliyoruz. İyi bir göz koruması sağlamak ve tahrişi önlemek için organik maskaralar en etkili olmaya devam ediyor.

Çoğu zaman üzerine düşünmeyi unutuyoruz ama günlük olarak kirpiklerimizin üzerine kullandığımız bu tüpün de bize anlatacak uzun bir hikayesi var… Maskara adı Cezayir kökenlidir. 19. yüzyılın ortalarında Fransızlar Cezayir'de Maskara denilen bölgede antimuan tozu keşfettiler. Nitekim halk bu pudrayı makyaj malzemesi olarak kullanıyordu. Bu bölgenin anısına bugün makyaj tüplerimizde kullandığımız rimel adını almıştır.

 

Maskara Ne İşe Yarar?

Bakım ve makyajı birleştiren maskara bazları, kozmetiğin küçük bir mucizesidir. Çok işlevli bir maskara bazının birçok avantajı vardır: sadece maskara etkisini arttırmakla kalmaz, aynı zamanda kirpiklerin hijyenine ve sağlığına da katkıda bulunur.

 

Maskara Çeşitleri Nelerdir?

Kirpiklerimizin her şekli için belirli bir maskara vardır. Kısa kirpikler için uzayan maskaraları görebiliriz, uzun kirpikler için ise hacim veren maskaralar tercih edilebilir. Son olarak düz kirpikler için kıvırıcı maskaralar vardır.

Kısa kirpikler için uzatma maskarası

Kirpikleriniz oldukça kısaysa ve onları zar zor görebiliyorsanız, uzatma maskarası tam size göre. Bu maskarayı kullanarak daha geniş görünümlü kirpiklere kavuşacak, gözlerinize daha fazla hayat vereceksiniz. Organik maskaralar, uygulama süresi boyunca kirpikleri uzatma özelliğine sahip doğal lifler içerir. Bunları kullanarak kirpiklerinizin görünümünde bir değişiklik fark edeceksiniz, daha uzun ve daha az mat olacaklardır.

Kullanım talimatı: Bu tür maskaraların uzatma etkisini görmek için kirpiklerinizi küçük bir fırça ile fırçalayarak başlayın. Böylece kirpikleriniz biraz daha aralıklı olacaktır. Ardından, içinde uzak kıllar bulunan uzun bir maskara fırçasıyla maskaranızı uygulayın. Makyaj yaparken kirpik uçlarında ısrarcı olun. Uzatan bir maskara satın alırken, fırçanın yeterince uzun olduğundan daima emin olun. Uzatma maskarasının uzun veya kalın kirpikler üzerinde hiçbir etkisi olmayacaktır.

İnce kirpikler için hacim veren maskara

Kirpikleri ince olan kişiler için ayrılan hacim verici maskara, kirpikleri kalınlaştırarak göz boyutuna eşdeğer dolgun bir görünüm kazandırmayı amaçlar. Bu tür maskaralar sayesinde görünümünüze gizem katabilirsiniz. Hacim veren maskaralar, her şeyden önce, kirpiklere kalın bir görünüm veren oldukça esnek dokularıyla karakterize edilir.

Kullanım talimatı: Hacim veren maskaralar, bol kıllı kalın bir fırça ile gelmelidir. Maskaranızı uygulamak için fırçadan uygun bir miktar alıp kirpik diplerinden uçlarına doğru uygulayın. Daha fazla hacim elde edilene kadar bu hareketi birkaç kez tekrarlayın. Maskarayı ilk kez kullanıyorsanız, göz kapaklarınızı veya elinizi lekelememek için mümkün olduğunca dikkatli olun.

Düz kirpikler için kıvrık maskara

Albeni içermeyen düz kirpiklere sahipseniz, kıvrık maskarayı tercih edin. Gerçekten de bu tür bir maskara, güzel kıvrımlara sahip olmanızı ve gözlerinizin güzelliğini ortaya çıkarmanızı sağlar. Kıvırıcı maskaraların içerdiği doğal aktif maddeler sayesinde ilk kullanımdan itibaren optimum etki gösterirler.

Kullanım Talimatı: Uygulamaya diplerden başlayın ve ardından uçlara doğru ilerledikçe kirpiklerinizi kıvırmak için yukarı doğru hareket ettirin. Kıvrık ve belirgin kirpikleriniz olana kadar bu hareketi tekrarlayın. Daha iyi sonuçlar için ayrıca maskaradan önce kirpik kıvırıcı kullanabilir ve ardından uygulama sırasında kirpik kıvırıcının çizdiği tasarımı takip edebilirsiniz. Bu maskara, uzun veya kalın kirpikler için uygundur ancak kıvrık değildir.

Şeffaf maskara 

Etkili şeffaf maskara, farklı formatlarda bulunan renksiz bir maskaradır. Bazıları kirpikler için bazıları ise kaşlar içindir. Bir fırçadan oluşurlar ve geleneksel maskarayla aynı şekilde uygulanırlar. İşlevleri çeşitlidir. Kirpiklere şekil vermeyi, hacim vermeyi, kirpikleri güçlendirmeyi, uzatmayı veya kaş şeklini düzeltmeyi mümkün kılar.

 

Hangi Maskara Fırçası Seçilmeli?

Maskaranızın etkisini öne çıkarmak ve kusursuz kirpiklere sahip olmak için kirpiklerinizin görünümüne veya olmasını istediğiniz görünüme göre bu fırçalardan seçim yapabilirsiniz.

Mikro fırça

Mikro fırça, kirpikleri kalınlaştırmayan veya uzatmayan bir fırçadır. Öte yandan bu fırça, kirpiklerinizi daha doğal ve düzenli bir görünüm için düzenlemenizi sağlar. 

Tarak fırçası

Bu fırça esas olarak kalın kirpikli insanlar için kullanılır. Tarak fırçası, kirpiklere daha ince bir görünüm vermek için boşluk bırakma özelliğine sahiptir.

Uzun fırça

Uzun fırça, oldukça ince kılları sayesinde kısa kirpikleri daha uzun yapar. Bu durumda, kısa kirpiklere sahipseniz, uzatma fırçası ve uzatma maskarasından iyi bir ikili yapabilirsiniz.

Hacim fırçası

Hacim fırçası, ince kirpiklere sahip kadınların harika arkadaşıdır. Her şeyden önce, göz açıp kapayıncaya kirpiklerinize hacim kazandırır.

Kavisli fırça

Kavisli fırçasının kıvırma özelliği sayesinde, artık düz kirpikleriniz varsa kirpik kıvırıcıya ihtiyacınız olmayacak.

 

Maskara Nasıl Sürülür?

Rahatınıza bakın, başınızı indirin ve üst göz kapağından başlayın. Kirpiklerin üzerinde birkaç pudra izi kalmışsa daha fazla dolgunluk verecektir. Maskarayı kirpiklerinizin kökünden ucuna doğru bir hareketle çekin. Maskaranın kurumasını beklemeyin. Diğer göz kapağına geçmeden hemen önce küçük kirpik fırçasıyla kirpikleri fırçalayın. Böylece uzatmış olduğunuz fazla maskarayı çıkarmış olursunuz. Gözün dış köşesindeki kirpikleri de boyamayı ihmal etmeyin. Yuvarlak gözleriniz varsa, iç köşe kirpiklerine çok fazla veya hiç sürmeyin. Dikkatli olun, su geçirmez maskara çok çabuk kurur! Alt göz kapağı için aplikatörün ucundaki fazlalığı silin ve sıçramaması için ucuyla uygulayın. Hemen fırçalayın. Her uygulamadan sonra kirpikleri fırçalayarak birkaç kat maskara uygulayabilirsiniz.

 

Doğru Maskara Nasıl Seçilir?

Kirpiklerdeki küçük kusurlarımızı doldurmak için ağırlıklı olarak rimel kullanırız. Gerçekten de zamanın başlangıcından beri kullanılan bu aksesuarlar, büyük vazgeçilmezlikleri sayesinde her zaman makyaj çantamızda bir yer bulmaktadır. Kısa kirpikleriniz, çok uzun veya çok ince kirpikleriniz olsun, biraz rimel sürün ve her şey halledilir! Ancak, piyasadaki tüm tüplerle maskara seçmek kolay değildir.  Bu nedenle size, asla ama asla yanlış yapmamanız için doğru maskarayı seçebileceğiniz ipuçları vereceğiz…

Önce Organik!

Genel bir kural olarak, iki tür maskara vardır: kimyasal aktif maddeler içerenler ve biyolojik ürünlerle yapılanlar. Maskaranızı alırken her zaman organik maskarayı tercih edin. Organik maskaralar, bitkisel sürmeler, bitkisel yağlar vb. doğal bileşenlerden yapılan ürünlerdir. Bu nedenle bu tür maskaralar gözlerimiz için daha yumuşaktır ve görevini çok iyi yerine getirir. Çoğu durumda, organik maskaralarda ki, doğal aktif maddeler oldukça katlanılabilir olduğundan, gözlerimizde ve vücudumuzda herhangi bir alerjiye neden olmaz. Kısacası organik maskaralar gözlerde kızarıklık, tahriş veya yanma yapmaz ve çok sayıda kirpik kaybetmek yerine kirpiklerin yeniden uzamasını sağlar.

 

Neden Kimyasal Maskaraları Önermiyoruz?

İster büyük markalar tarafından üretilsin, isterse hala bilinmeyen bir üretici tarafından yapılmış olsun, kirpiklerinizin ve gözlerinizin sağlığını düşünüyorsanız, kimyasal maskaralardan kesinlikle vazgeçilmelisiniz. Bu tür maskaralar her ne kadar çarpıcı bir etkiye sahip olsa da zamanla kullanımda yan etkilerini gözlerinizde ve kirpiklerinizde hızla görebilirsiniz.

Silikonlar ve sağlığınız için tehlikeli olabilecek fazlalıklardan oluşan kimyasal bazlı maskaralar, uygulamadan sonra genellikle gözlerinizi kızartan maskaralardır. Bunun yanı sıra gözlerinizde kaşıntı ve yanma da olabilir. Ancak kimyasal maskaraların asıl özelliği, vücudumuz tarafından tolere edilememeleri ve sıklıkla kirpiklerin dökülmesine neden olmalarıdır.



 

Etiketler: Dermojet
Şubat 27, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR