Kil Maskesi Nedir, Faydaları Nelerdir?

Kil Maskesi

Kil Maskesi Nedir?

Kil, mineraller ve eser elementler açısından son derece zengin olan tortul bir kayadır. Yeşil kil, tüm killer arasında açık ara en iyi bilineni olsa da, inanılmaz faydaları olan başka kil renkleri de var. 

 

Kil Maskesi Faydaları Nelerdir?

Güçlü ve arındırıcı içerikten çok daha fazlası olan kil, yüzyıllardır, eski uygarlıklara kadar uzanan bir cilt bakım maddesi olarak kullanılmaktadır. Bugün, kili güzellik rutininize dahil etmenin en iyi yolu nedir? Kil maskeleri. Tüm cilt tipleri için neden faydalı olduklarını bilmek ister misiniz? Sizin için derlediğimiz kil maskesinin faydalarını öğrenmek için lütfen okumaya devam edin;

Fayda 1: Kil maskesi biriken safsızlıkları, kiri ve kirliliği giderir

Evden çıkış ile akşam dönüş arasında cildinizin yüzeyinde kirlilik ve safsızlıklar birikerek gözeneklerinizi tıkar. Buna sivilce ve siyah nokta oluşturabilen ölü deri hücreleri de eklenir. Kil, emme kapasitesi sayesinde ciltteki kirleri çekerek taze bırakır ve gözenekleri açar.

Fayda 2: Kil maskesi gözenekleri sıkılaştırır

Gözenekleriniz istediğinizden çok mu büyük? İşte kil maskesini benimsemeniz için iyi bir neden! Gözeneklerinizin görünümünü en aza indirmek ve mükemmel makyaj bazı olacak daha pürüzsüz bir cilt ortaya çıkarmak için haftada üç defaya kadar kullanın. 

Fayda 3: Kil maskesi sivilceleri ve siyah noktaları önler. Bu gerçeğin farkında olduğunuzdan eminiz, ancak tekrar söyleyelim: Cildinizde çok uzun süre kalan ölü cilt hücreleri, safsızlıklar, kir, fazla yağ ve kirlilik sivilcelere veya siyah noktalara neden olabilir. Böyle (korkunç) bir şeyin olmasını önlemek için en az haftada bir kez kil maskesi kullanın. 

Fayda 4: Kil maskesi cildi matlaştırır. Yağlı cilt ile uğraşmak sinir bozucu ve yıldırıcı olabilir. Neyse ki kil, cildi matlaştırmak için tercih edilen bir bileşendir. Haftada üç defaya kadar kil maskesi kullanarak kusursuz mat bir cilt elde edin. Yüzünüzdeki fazla yağın artık moralinizi bozmasına izin vermeyin!

Fayda 5: Kil maskesi ışıltıyı canlandırır.

Kim parlak bir cilt hayal etmez ki? Cilt bakımı rutininize bir kil maskesi ekleyin. Donuk cilt genellikle ölü cilt hücrelerinin ve safsızlıkların birikmesinin sonucudur. Kil, cildinizi eksfoliye ederek cildinizi aydınlatır ve parlaklığını geri kazandırır.

Fayda 6: Kil maskesi cildin doğal yağ üretimini dengeler. Cildinizin kuru mu yağlı mı olduğunu anlayamıyor musunuz? O zaman muhtemelen karma bir cilde sahipsiniz. Cildinizin dengesini yeniden sağlamak ve T bölgenizdeki (alın ve burun) fazla yağı gidermek için kil maskelerinin matlaştırıcı gücünü kullanın. Diğer yüz maskelerinin aksine kil ile formüle edilenler cildi kurutmaz ve bu nedenle yüzünüzün kuru bölgelerinde tahrişe neden olmaz. 

 

Kil Maskesi Çeşitleri Nelerdir?

Kilin her renginin kendine has özellikleri olduğunu biliyor muydunuz? Kırmızı, pembe, sarı, beyaz, ghassoul… Her biri belirli bir cilt tipine yöneliktir. Size farklı killere hızlı bir genel bakış sunuyoruz.

Yeşil kil: Normal ve yağlı ciltler için yeşil kil önerilir. Emici gücü sayesinde fazla sebumu yok eder, epidermisi arındırır ve genişlemiş gözenekleri gözle görülür şekilde azaltır.

Beyaz kil: Kaolin olarak da adlandırılan beyaz kil, en yumuşak kildir. Nazikçe temizleyip yücelteceği mat ve olgun ciltler için özellikle tavsiye edilir.

Kırmızı kil: "Ten rengi vurgulayıcı" tarafıyla ünlüdür ve "sağlıklı görünen kil" olarak da adlandırılır. Ateşli rengini veren ferrik oksit zenginliği sayesinde kuru cilde bakım yapar, yumuşatır ve ışıltısını ortaya çıkarır.

Sarı kil: Daha az bilinen sarı kil, peeling etkisi sayesinde özellikle karma ciltler için uygun bir kildir. İpeksi bir dokunuş ve daha az kusurla gözle görülür şekilde daha pürüzsüz bir cilt için cilt dokusunu canlandırır, matlaştırır ve arındırır.

Ghassoul kili: Son olarak, ghassoul kili, Atlas dağlarından bir hazinedir. Kesinlikle tüm cilt tipleri için mükemmel kılan birçok özelliği vardır. Emici ve temizleyici etkisinin yanı sıra peeling ve adsorbe edici etkisiyle ünlüdür. Neden hamam ritüelinin ayrılmaz bir parçası olduğunu hemen anlıyoruz!

 

Kil Maskesi Nasıl Kullanılır?

  • Maskeyi hazırlayın 
    Toz veya parça halinde yeşil veya beyaz kili metalik olmayan bir kaseye dökün, maden suyu, gül suyu veya portakal çiçeği suyu ekleyin, bekleyin kil /su karışımını eritin, ardından sıvı, kremsi ama kalın olmayan pürüzsüz bir macun elde edene kadar tahta bir spatula ile yavaş yavaş çırpın.
  • Maskeyi yüzünüze uygulayın
    Maskenizi, mükemmel şekilde temizlenmiş yüzünüze, boynunuzu da unutmadan, kalın bir tabaka halinde bir fırça yardımıyla uygulayın veya ürünün gözeneklere nüfuz etmesi için ellerinizle nazik, dairesel hareketlerle uygulayın.
  • Maskenin Süresi
    On dakika kurumaya bırakın. Ardından bir nemlendirici yardımıyla temizleyin.
  •  

    Kil Maskesi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    1.Kil maskenizin kurumasına izin vermeyin

    Kaçınılması gereken ve yine de pek çok kil maskesi tutkunu tarafından yapılan hatalardan biri de maskenin kurumasına izin vermektir. Bazen maskeyi çıkarmak ve cildi durulamak için maskenin tamamen kurumasını beklememiz gerektiğini düşünürüz. Bu büyük bir hatadır. Nitekim maske kuruturken cilt dokularındaki suyu yakalar ve onları kurutur. Durulamadan sonra çok temiz bir cilt hissine sahip olabilirsiniz çünkü epidermis parlar ve tamamen pürüzsüzdür. Bununla birlikte, cildin kuru, susuz olduğunun bir işaretidir. Sonuçta, bir kil maskesinin cilde getirmesi gerekenin tam tersidir! Daha da kötüsü, kuruyan kil epidermisten su çekerek yağ bezlerine negatif bir sinyal gönderebilir ve onları daha fazla sebum üretmeye teşvik edebilir.

    2.Duruladıktan sonra cildinizi iyice nemlendirin

    Kil maskesi sonrası cildinizi iyi nemlendirmeniz önemlidir. Emici özelliklerinden dolayı, epidermisin hidrolipidik filmi biraz değişebilir ve besleyici bir tedavi uygulanarak kendini yeniden yapılandırmasına yardımcı olunmalıdır. Bazen çok kireçli ve cilt için agresif olan musluk suyuyla durulama tek başına yeterli değildir.

    Cildinizin doğasına bağlı olarak, az ya da çok zengin bir dokuya sahip bir ürün seçebilirsiniz. Piyasada da satılan doğal içerikli kremler cildi derinlemesine beslemek ve nemlendirmek için mükemmeldir. Yetersiz nemlendirilmiş cilt hassas ve reaktif hale gelir ve maske tüm faydasını kaybeder.

    3.Kili hazırlamak için metal veya plastik kullanmayın

    Kil, yüz bakımı için tanınan ve çok popüler bir malzemedir. İlk bakışta kullanımı herhangi bir önlem gerektirmiyorsa da, aktif ve canlı bir madde olduğu gerçeğini göz önünde bulundurmak gerekir. Sadece doğal ve asil malzemelerle temas etmesi önemlidir. Örneğin, hazırlığı yapmak için seramik veya camdan bir tencere veya kase seçmeniz ve malzemeleri karıştırmak için ellerinizi veya tahta bir kaşığı almanız gerekir. Öte yandan plastik ve metal, yeşil kili denatüre ettikleri ve özelliklerini değiştirebildikleri için asla kullanılmamalıdır.

    4.Kil maskenizi birçok bileşenle birleştirilebilirsiniz

    Uçucu yağlar, bitkisel yağlar, çiçek suları, meyveler, sebzeler veya bilinen özelliklere sahip başka herhangi bir bileşen (doğal ve tercihen organik olduğu sürece) kullanmak isteyip istemediğinize göre, bir kil hazırlamak için kullanabilirsiniz. Kil, aromaterapi ürünleriyle mükemmel uyum sağlar ve aktif bileşenlerin sinerjisini oluşturmak için 1 veya daha fazla başka bileşenle birleştirilebilir.














     

    Etiketler: Dermojet
    Şubat 27, 2023
    Listeye dön
    cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR